paleo dieet

Vet Verbranden Dankzij Het Paleo Dieet? Simpel als 1, 2, 3, …!

Vet verbranden is niet makkelijk, maar kan het sneller dankzij het Paleo dieet?

Je hebt overgewicht en je hebt al van alles geprobeerd om vet te verbranden en dus af te vallen. Crash diëten met shakes, rijstwafels en groene thee. Je suf bootcampen met een personal trainer. Slow juices, groene smoothies en detoxen leken ook een goed idee.

Misschien heb je tijdelijk resultaat geboekt, maar uiteindelijk komen de kilo’s meestal terug met deze methodes.

Dat is het dus wel. Ja ja, horen we je denken, waarom zou ik met Paleo nu ineens wel blijvend afvallen? In dit artikel leggen we het je haarfijn uit.

 

Waarom hebben we teveel vet?

Het aantal mensen met overgewicht en obesitas zijn de laatste 20 jaar explosief gestegen. Uiteraard zijn hier uitgebreide onderzoeken naar gedaan om dit te verklaren. Hoe kan het dat de mens steeds dikker wordt?

Het probleem hoeven we niet te zoeken in verandering van ons lichaam. Fysiek zijn we vrijwel hetzelfde als onze verre voorouders, de oermens. Het probleem ligt in het overvloedige aanbod aan eten.

We kunnen iedere seconde van de dag, op iedere straathoek consumeren. Terwijl ons lichaam juist gebouwd is op voedselschaarste.

Kort gezegd zit dit zo: ons lichaam slaat vet op voor slechtere tijden. De jager-verzamelaar had niet standaard iedere dag een overdaad aan voeding, hij moest er hard voor werken. In tijden van schaarste kon de oermens dus terugvallen op zijn reserves, die het lichaam hiervoor opgeslagen heeft. Een briljant systeem zou je zeggen.

Nu doet ons lichaam nog steeds hetzelfde, alleen hebben we geen tijden van schaarste meer. Hierbij maken we het onszelf dubbel zo lastig: we zijn geprogrammeerd op schaarste, maar we moeten constant weerstand bieden aan wat er voor onze neus ligt.

Tegelijkertijd is de voeding die we eten vaak onnatuurlijk én bevatten lege voedingsstoffen. Kunstmatige suikers, verkeerde vetten en snelle koolhydraten zijn de kers op de taart die we helemaal niet nodig hebben. Eigenlijk ondervoeden we onszelf doordat we de juiste voedingsstoffen niet binnenkrijgen!

Conclusie: we eten teveel voor wat we nodig hebben, we krijgen de verkeerde voedingsstoffen binnen en ons lichaam blijft maar opslaan.

Het resultaat: blijvend overgewicht.

Als je écht vet wilt verbranden met een blijvend resultaat is Paleo jouw antwoord.

Vet verbranden = voldoende eten

Om vet te verbranden zal je dus in eerste instantie moeten beginnen met eten. Huh? Maar je kan toch niet afvallen en tegelijkertijd voldoende eten?

Met Paleo ga je niet minder eten, misschien zelfs wel meer dan dat je gewend bent. Je gaat alleen ánders eten. Gezond eten. Je gaat je lichaam voeden met de voedingsstoffen die het nodig heeft en waar het dus voor is gemaakt.

Doordat je je lichaam nu voedt in plaats van ondervoedt, blijft je verbranding hoog. Veel hoger dan voorheen. Een hogere verbranding betekent vet verbranden en dus afvallen!

Doordat je met het Paleo dieet producten eet die heel hoog in voedingswaarden zitten ben je eerder en langer verzadigd. Vet verbranden heeft namelijk niets met calorieën tellen, jezelf uithongeren en wilskracht te maken. Je moet je lichaam niet tegenwerken, maar juist ondersteunen.

Als je niet goed weet welke producten Paleo Proof zijn is de stelregel: je eet hetgeen wat regelrecht uit de natuur komt.

Alles wat uit een fabriek komt en bewerkt is, sla je over. Je kiest voor voeding die rijk is aan bouwstoffen, vitaminen en mineralen. Snelle koolhydraten, transvetten en suikers komen er bij jou niet meer in.

Je focus komt te liggen op groente, fruit, vlees, noten, zaden, natuurlijke vetten en eiwitten. Uiteraard hebben we een complete Paleo voedingslijst voor je samengesteld zodat er zeker van bent dat je goed zit!

Conclusie: vet verbranden kan makkelijk met Paleo

Vet verbranden zal niet blijvend succesvol zijn door jezelf van alles te ontzeggen, je lichaam op een rantsoen zetten van 1200 calorieën per dag of een korte periode excessief sporten.

Dit zijn namelijk de ‘quick fixes’ die je lichaam in een onnatuurlijke staat brengen. Want wat gebeurt er als je op je streefgewicht bent? Vaak gaan mensen dan langzaam maar zeker weer terug naar hun oude levensstijl en eetpatroon.

Vet verbranden kan veel makkelijker met een blijvend resultaat. Door juist te luisteren naar hoe jouw lichaam daadwerkelijk functioneert en hier je voeding op aan te passen, creëer je een gezonde levensstijl.

Het vergt een minimale omschakeling, omdat je misschien niet eerder op deze manier naar voeding hebt gekeken. Je krijgt er jouw maximale gezondheid voor terug!

Begin vandaag met de Paleo switch en merk dat vet verbranden moeiteloos kan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.