paleo dieet

10 Tips Voor Minder Buikvet

Je bent al een hele tijd aan het overwegen om te vermageren. Maar hoe pak je het aan? En wat moet je doen? En wat mag je helemaal niet doen? Wat waren de meest gemaakte fouten?

De verwoede pogingen in het verleden die op niets uitdraaien maakten je wanhopig. Maar je kan ook duurzaam vermageren.

Hieronder volgen tien tips voor minder buikvet zonder een hongerkuur te moeten volgen.

Tip 1: Eet gezond en slim

Leer eten! Je zal versteld staan hoeveel kilo’s je afvalt als je slechts de helft dagelijks eet wat je ‘normaal’ achter jouw kiezen slaat. En daarvoor moet je heus nog niet op dieet. Porties beperken tot de helft kunnen wonderen doen. Al doe je er natuurlijk altijd goed aan om je voeding aan te passen naar het Paleo principe.

Tip 2: Vermijd frisdranken

De tweede tip van de tips voor minder buikvet kwijt te geraken, is dat je geen frisdrank of vruchtensap drinkt. Deze bevatten veel te veel suiker en zijn trouwens volledig ongezond. Zorg voor alternatief met plat water en thee of vers geperste sappen.

Tip 3: Minstens 20 minuten dagelijks bewegen

Wellicht volgt nu dé belangrijkste van de tips voor minder buikvet te verkrijgen en ook de meest voor de hand liggend advies. Bewegen.

Wie een platte buik wil, zal eerst het overtollige vet moeten verbranden. Dagelijks zal je twintig minuten een verhoogde hartslag moeten opwekken. Dit kan door middel van zwemmen, fietsen, wandelen, joggen, enz…

Lichaamsbeweging en sporten is de absolute nummer één van de tips voor minder buikvet.

Tip 4: Eet vooral eiwitten

Het eten van magere eiwitten is een aanbeveling: mager vlees, noten en bonen. Ook volkoren producten helpen. Vermijd zoveel mogelijk vette zuivelproducten.

Tip 5: Zot van zout

Sommige mensen zijn zot van zout. Probeer dit in beperkte mate te houden. Zout houdt lichaamsvocht vast.

Om eten bij te kruiden kan je best vervangers voorzien: tijm, basilicum, peterselie, koriander…

Tip 6: Vermijd een hongergevoel

Een gouden tip onder de tips voor minder buikvet is ook dat je geen hongergevoel mag hebben. Hoe beter je stofwisseling werkt, hoe meer energie dat je produceert.

Zorg dat er steeds een tussendoortje binnen handbereik is. Een appel of een gekookt ei zorgt ervoor dat je voldoende energie binnen krijgt om er weer even tegenaan te kunnen.

Tip 7: Vermijd stress

Stress zorgt in vele gevallen voor gewichtstoename. Het zorgt voor een toename van het cortisol-hormoon. Dat hormoon is de schuldige van toename in de buikstreek…

Tip 8: Eet niet te laat

Stop met eten -minstens- twee uur voor je gaat slapen.

Tip 9: Aanspannen van buikspieren

Telkens als je zit, doe je een oefening om je buik aan te spannen, even aan te houden en opnieuw een relaxerende houding aan te nemen.

Ook enkele buikspieroefeningen per dag (rustig beginnen en week per week opbouwen) zal je buik strakker worden. Als je ook je voeding aanpast uiteraard.

Tip 10: Geen kauwgum méér

De meest eigenaardige tip voor minder buikvet heeft te maken met de kauwgum. Wanneer je de hele tijd kauwt, krijg je teveel lucht binnen. Hierdoor zwelt je buik op en lijk je dikker.

Daarnaast bevat kauwgum veel te veel suiker en die moet je mijden. Je doet er trouwens ook goed aan om snoep en andere zoetigheden sowieso te vermijden.

Als je nog twijfelt over bepaalde voeding of dat ze al dan niet Paleo zijn, neem er dan de Paleo voedingslijst bij voor een veel duidelijker en gedetailleerd overzicht van gezonde voeding.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.