paleo dieet

Sporten Om Af Te Vallen, Is Dat Echt Nodig?

Je hebt allemaal weleens iemand in jouw omgeving de vraag horen stellen: moet ik sporten om af te vallen? Tegengesteld zou je de vraag kunnen stellen: moet ik sporten om wat aan te komen?

Sport en de juiste voeding gaan namelijk hand in hand. Wanneer je bijvoorbeeld aan krachttraining doet en je wilt juist zwaarder worden eet je veel koolhydraten. En je zult zien: de kilo’s vliegen er aan!

Ook het laag gaan in de koolhydraten heeft zijn effect. Zeker in combinatie met het juiste trainingsschema zul je afvallen.

De zin van sporten om af te vallen

Maar moet je nu sporten om af te vallen? Mensen zijn verschillend en daar kunnen we niet omheen.

De ene is van nature een sporter, de ander vindt het een hoop gedoe. Er zijn ook mensen die met een bepaalde sport beginnen en daar ontzettend enthousiast van worden.

Moet jij je elke keer weer naar de sportschool slepen? Zie je elke keer weer op tegen die twintig minuten hardlopen? En doe je dit puur om op jouw streefgewicht te komen? Stop er direct mee. Dit gaat het voor jou namelijk niet worden!

Om regelmatig te blijven sporten moet je het leuk vinden. Sporten moet een onderdeel van jouw leven worden. Dus moet je sporten om af te vallen? Niet perse!

Misschien ben je meer iemand van een stevige wandeling. Is ook erg gezond!

De zin van voeding om af te vallen

Wie herinnert zich vroeger niet bij moeders thuis. ’s ochtends: brood, ’s middags: brood en natuurlijk ’s avonds: aardappelen met jus, vlees en groeten.

En natuurlijk zijn we er allemaal groot mee geworden!

De maatschappij verandert en ook onze levens. Er wordt meer van ons verwacht, we leven sneller en hebben meer energie nodig. Het effect van die bergen koolhydraten is dat we sneller moe zijn.

Uit eigen ervaring weet ik nadat ik anders ben gaan eten een ware energie boost kreeg. Puur omdat ik de pasta en brood liet staan en vaker (5 a 6 keer per dag) kleine hoeveelheden eet.

Sporten om af te vallen? Nee hoor!

Geen dieet, maar een lifestyle

De diëten die we vroeger gewoon waren, konden alleen maar tijdelijk gevolgd worden.

Ineens duiken naar 50-60% van de normale calorie inname gaf zeker tijdelijke resultaten. Maar de kilootjes zaten er snel weer aan.

Inmiddels is voor mij het koolhydraat-arm door het leven gaan absoluut geen opgave meer.

In eerste instantie val je af en blijft dan ook op gewicht. En snel merk je dat je niet anders meer wil!

Dus: moet je sporten om af te vallen? Hoeft niet, mag wel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.