paleo dieet

Is Paleo Vegetarisch?

Het Paleo dieet is een dieet dat steeds aan populariteit toeneemt. Dit is ook niet voor niks, want het dieet heeft zich effectief bewezen in de afgelopen jaren en in verschillende onderzoeken. Maar is het ook mogelijk om Paleo vegetarisch te volgen?

Als je namelijk aan dit dieet denkt, dan denk je aan de oermens die vooral toch ook veel vlees at. Als je vegetarisch eet, en dit doet omdat je denkt dat vlees slecht voor je is, dan is het wellicht een idee om deze beslissing te heroverwegen.

Eet je echter vegetarisch puur uit morele overwegingen, dan is het best mogelijk om Paleo vegetarisch te volgen.

Lees even verder.

Paleo en vegetarisch – Kan dat wel?

Als je geen vlees eet dan mis je bepaalde voedingsstoffen. Deze moet je dan weer aanvullen door naar alternatieven te zoeken.

De voornaamste voedingsstof die je daarbij mist is eiwit. Als je echt alleen vegetarisch eet, maar niet veganistisch, dan kun je het vlees bijvoorbeeld vervangen door eieren. Eieren bieden vele voedingsstoffen die je lijf nodig heeft, waaronder eiwit, gezonde vetten en vitaminen en mineralen.

Daarnaast zijn er ook andere voedingsmiddelen die voldoende eiwitten bieden, zoals noten en zaden en vis. De meeste vegetariërs eten ook veel sojaproducten.

Wil je althans Paleo vegetarisch doen, dan zou je dus de sojaproducten achterwege moeten laten. Deze behoren namelijk tot de peulvruchten en vallen niet binnen het Paleo dieet.

Is het ongezond om Paleo vegetarisch te doen?

Het Paleo dieet heeft met name naamsbekendheid verworven door ons een andere kijk op voeding te geven. Dit dieet laat ons namelijk weten dat vlees niet slecht voor ons is. Sterker nog, vlees is juist gezond, en ook rood vlees behoort hiertoe.

Eet je geen vlees dan hoeft het niet per se ongezond te zijn, maar is het – wederom – erg belangrijk dat je de voedingsstoffen die je mist aanvult door andere producten. Naast eiwit bevat vlees ook veel ijzer, vooral rood vlees. Als je dus geen vlees eet dan moet je dit op een andere manier zien binnen te krijgen.

Dit kun je doen door bijvoorbeeld veel spinazie te eten. Spinazie is erg gezond en kun je gemakkelijk in een smakelijke salade verwerken. Ook in noten en zaden vind je bepaalde voedingsstoffen die ook in vlees zitten.

Eet je wel vis, dan is dit het ideale alternatief voor vlees. Vooral de vettere vissoorten bieden veel eiwit en gezonde vetten die wederom goed voor je lichaam zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.