paleo dieet

Paleo Tijdens De Feestdagen Volhouden, Hoe Doe Je Dat?

De kerstperiode staat weer bijna voor de deur en je vraagt je af hoe je Paleo tijdens de feestdagen het beste zou kunnen volhouden.

Je weet nu al dat je samen met je gezin van een heerlijk diner gaat genieten en als jij de enige bent die de Paleo lifestyle volgt, dan wordt het al moeilijk om iets te bereiden waar je ook je gezin mee kunt plezieren.

En daarnaast komen er nog allerlei andere verleidingen bij die je overal tegenkomt; in het restaurant, in de supermarkt en op alle andere plekken waar de lekkernijen van de feestdagen te vinden zijn.

Toch is het mogelijk om Paleo tijdens de feestdagen vol te houden, of in ieder geval de schade te beperken. Maar hoe doe je dit precies?

Paleo tijdens de feestdagen volhouden of toch zondigen?

De belangrijkste factor als het aankomt op het langdurig volgen van een levensstijl is dat deze ook realistisch is. Het is dus van belang dat je huidige levensstijl ook rekening houdt met situaties in je huidige leven.

Feestdagen vallen hier ook onder. Uiteindelijk wil je niet de slaaf zijn van je dieet en ook al is het Paleo dieet nog zo gezond, door jezelf onder druk te zetten hier om hier nooit ook maar een beetje van af te wijken, zet je jezelf alleen nog maar meer onder druk.

Dit is simpelweg niet de bedoeling en dit leidt juist tot meer stress, wat dan weer de positieve effecten van het dieet tegengaat.

Het is echt in orde om tijdens de feestdagen van een lekker en ontspannen diner met je gezin te genieten, ook al is dit niet helemaal ‘Paleo’.

Er zijn echter wel dingen die je kunt doen om met Paleo tijdens de feestdagen de schade te kunnen beperken.

Paleo tijdens de feestdagen met de juiste voedingsmiddelen

Er zijn vele verschillende voedingsmiddelen die je tijdens het Paleo dieet kunt nuttigen, die ook bijzonder smakelijk zijn voor de feestdagen.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan een lekkere cake die gemaakt is van amandelmeel en andere gezonde ingrediënten. Je hoeft echter niet per se Paleo recepten te koken. Je kunt ook gewoon met je gezin mee-eten. Om de schade te beperken is het wel verstandig de ongezondste voedingsmiddelen te vermijden.

Tarwe kun je daarom beter niet etenRijst is echter wel een goed alternatief. Maak je een zoet recept, kies dan voor natuurlijke honing in plaats van suiker om Paleo tijdens de feestdagen toch nog zo goed mogelijk te kunnen volhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.