paleo dieet

Paleo Maaltijden, Hoeveel Heb Je Er Nodig Op Een Dag?

Ben jij net aan het Paleo dieet begonnen, dan kan het verwarrend zijn om te weten hoeveel Paleo maaltijden je precies nodig hebt. Immers, de traditionele voedingsleer leert ons dat wij drie grote maaltijden per dag moeten eten, en daarnaast ook nog drie snacks moeten nuttigen.

Dat zijn behoorlijk veel maaltijden! Het Paleo dieet geeft echter niet exact aan hoeveel Paleo maaltijden wij nodig hebben.

Dit ligt met name aan het feit dat iedereen verschillend is en iedereen een andere hoeveelheid nodig heeft. Ben jij bijvoorbeeld een van fanatieke sporter, die elke dag twee uur in het fitnesscentrum te vinden is, dan heb je natuurlijk ook meer en grotere Paleo maaltijden per dag nodig.

Paleo maaltijden – Wat is te weinig en wat is te veel?

Het is dus niet gemakkelijk te zeggen hoeveel maaltijden je precies nodig hebt op een dag. Des te langer je op dit dieet zit, zul je op een gegeven moment merken dat je ook minder honger hebt. Omdat de inname van koolhydraten flink beperkt wordt, gaat ook je bloedsuikerspiegel niet meer zoveel op en neer.

Hierdoor wordt een lekkere trek vaak vermeden. Daarnaast ligt de focus van je maaltijden ook op andere voedingsstoffen, zoals een ruime hoeveelheid eiwitten, die een groter verzadigingsgevoel tot gevolg hebben dan andere voedingsstoffen. Het is wel belangrijk dat je niet te weinig, maar ook niet te veel eet.

Wat is eigenlijk een goede richtlijn? Vaak is het voldoende om drie maaltijden op een dag te nuttigen. Sommige mensen komen na verloop van tijd zelfs met twee maaltijden uit. Heb jij echter na twee maaltijden nog trek, eet dan gerust nog een extra maaltijd per dag.

Drie snacks per dag is echter wel te veel en zorgt ervoor dat je bloedsuikerspiegel te veel op en neer gaat. Heb jij juist heel weinig honger, dan is het toch aan te raden om meer dan één maaltijd per dag te nuttigen, omdat je anders niet voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt.

Wat moet je eten tijdens je Paleo maaltijden?

Natuurlijk is het niet alleen belangrijk hoeveel je eet, maar ook wat je eet.

Tijdens dit dieet eet je geen bewerkte voedingsmiddelen meer. Daardoor krijg je vaak veel minder koolhydraten binnen. Deze voedingsstoffen moet je daarom vervangen door andere voedingsstoffen. Eet tijdens je Paleo maaltijden voornamelijk eiwitten en gezonde vetten, zoals vis, vlees, eieren en boter en olijfolie.

Daarnaast heb je echter ook vitaminen en mineralen nodig in de vorm van veel verse groenten van het seizoen en een paar stuks fruit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.