paleo dieet

Paleo Lifestyle Volgen? Hier Zijn 5 Onmiskenbare Voordelen!

Wil je graag wat pondjes afvallen en heb je al veel goede dingen gehoord over de Paleo lifestyle?

Het Paleo dieet heeft in de afgelopen jaren veel bekendheid gemaakt. Dit is met name ook te danken aan de vele studies die de gezondheid van dit dieet onderstrepen. Het principe achter de Paleo lifestyle is eigenlijk simpel: het is gewoonweg de bedoeling dat je terug gaat naar je eigen natuur.

Dit houdt in dat je alleen onbewerkte voeding eet, die ook onze voorouders duizenden jaren geleden aten. Dit dieet houdt zich echter ook bezig met het volgen van een levensstijl die in balans is met de natuur.

In dit artikel gaan we dieper in op vijf voordelen van de Paleo lifestyle.


#1 Je bereikt een gezond gewicht

Het voornaamste voordeel van deze levensstijl is natuurlijk dat je automatisch gewicht verliest. Dat is ook de belangrijkste reden waarom de meeste mensen voor dit dieet kiezen.

Het voordeel van dit dieet is althans ook dat je geen calorieën hoeft te tellen, of punten, of koolhydraten. Je eet simpelweg natuurlijke en onbewerkte voedingsmiddelen en blijft weg van de voeding die schade berokkend aan je gezondheid.


#2 Gezondheidsvoordelen van de Paleo lifestyle

Door dit dieet te volgen, zul je al gauw merken dat vele aandoeningen als sneeuw voor de zon verdwijnen. De oorzaak hiervan is dat je bepaalde voedingsmiddelen vermijdt die deze aandoeningen veroorzaken.

Zo worden granen, zuivel en bewerkte suikers al van het menu geschrapt. Lijd jij bijvoorbeeld onder de suikerziekte en gebruik je hiervoor insuline, dan kan het zelfs zo zijn dat je de suikerziekte puur en alleen met de Paleo lifestyle onder controle te houden is en dat het wellicht niet meer voor jou nodig is om insuline te spuiten.


#3 Sport en de Paleo Lifestyle

Volg je de Paleo lifestyle, dan doe je ook actief aan sport. Uiteraard kun je zo ook van verschillende voordelen genieten.

Zo zul je merken dat je moeiteloos afvalt, een betere conditie hebt, en er simpelweg beter uitziet. Maar sport heeft ook andere voordelen voor de gezondheid.

Zo kun je met sport namelijk effectief leren ontspannen, zodat ook je stressniveau lager wordt. Tenslotte heeft sport nog veel invloed op het voorkomen van hart- en vaatziekten en andere aandoeningen.


#4 Verbeterde functie van je hersenen

Het Paleo dieet zorgt er door de natuurlijke voeding voor dat je helderder kunt denken en zelfs een stuk productiever bent. De granen die je namelijk in je oude leven at, had een negatief effect op de functies van je brein. Door de schadelijke effecten van granen uit je voeding te schrappen, gaan ook de functies van je hersenen erop vooruit.


#5 Beter in balans

Tenslotte zorgt de Paleo lifestyle er nog voor dat je de balans met de natuur terugvindt. Zo leer je genieten van de rustige momenten in de natuur en ga je ook vanzelf merken dat je vaker goed gezind bent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.