paleo dieet

Tijdens Paleo Koffie Drinken, Mag Dat? Het Antwoord…

De meeste Belgen & Nederlanders houden wel van een bakje koffie, maar is het ook mogelijk om tijdens Paleo koffie te drinken?

Koffie staat nu niet per se bekend als gezondste drank en er is nogal wat informatie online te vinden die mekaar tegenspreekt. Of het mogelijk is om tijdens Paleo koffie te drinken is een moeilijke vraag, want ook al is koffie van nature een relatief onbewerkte drank, wil dat nog niet zeggen dat het ook gezond is.

Dus mag je nu wel of niet tijdens Paleo koffie drinken en wat doet koffie precies met je lichaam?

Tijdens Paleo koffie drinken – Wel of niet toegestaan?

Eigenlijk is het wel toegestaan om tijdens dit Paleo dieet koffie te drinken.

De reden hiervoor is dat het een natuurlijke en onbewerkte drank is. Er is dus in principe niets mis met een bakje koffie af en toe. Het echte probleem ligt echter dieper.

Koffie bevat namelijk veel cafeïne en cafeïne heeft niet altijd een positief effect op onze gezondheid. Dit is met name waar als je verschillende kopjes koffie drinkt per dag.

Ons lijf raakt hier namelijk al snel aan gewend en soms kun je dan ook het gevoel krijgen dat je alleen volledig normaal functioneert wanneer je een kopje koffie op hebt.

Op een bepaalde manier heeft cafeïne dus een verslavende werking. Maar er is nog meer.

Tijdens Paleo koffie drinken en de effecten hiervan

Cafeïne doet verschillende dingen in ons lichaam. Wanneer je veel cafeïne drinkt kunnen je hersenen over-gestimuleerd worden.

Dit zorgt weer voor een verminderde reactie de volgende keer dat je cafeïne drinkt. Hierdoor heb je dus steeds meer cafeïne nodig en dit kan soms ten koste gaan van je eigen welzijn. Koffie heeft daarnaast echter ook een uitdrogend effect, waardoor het van groot belang is dat je dubbel zoveel water drinkt wanneer je een kopje koffie nuttigt.

Wanneer je lichaam namelijk uitgedroogd is, kan het niet optimaal functioneren en ook je vetverbranding lijdt hieronder. Tenslotte heeft cafeïne echter ook nog een ander effect. Het kan namelijk op kunstmatige wijze je bloedsuikerspiegel verhogen, zelfs wanneer je geen suiker in de koffie doet.

Door deze verhoogde bloedsuikerspiegel kun je ook kan merken dat je plotseling last begint te krijgen van zoete trek en dat wil je natuurlijk zeker niet wanneer je wat pondjes kwijt wilt.

Tijdens Paleo koffie drinken kan dus wel, maar het is sterk aan te raden dat je de hoeveelheden zoveel mogelijk beperkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.