paleo dieet

Is Paleo Gezond?

Het paleo dieet is een dieet dat met de dag populairder wordt. Dit dieet staat er niet alleen om bekend dat er geweldige resultaten geboekt kunnen worden, maar ook dat mensen een stuk gezonder gaan leven. Is paleo gezond? Zeker weten dus.

Dat paleo gezond is, is eigenlijk ook heel erg logisch. Het hele principe van dit dieet is om terug te gaan naar de tijd van jager-verzamelaar. In die tijd kochten de mensen geen eten in de supermarkt, maar zorgden ze altijd zelf voor hun eigen eten.

Gelukkig is dat nu niet meer nodig.

Waarom is paleo gezond?

Paleo VoedingBij dit dieet kun je er dus vanuit gaan dat alles wat je zelf vangt of plukt, gegeten mag worden.

Uiteraard ga je niet zelf op zoek naar een koe om op te eten, maar je weet zo wel meteen dat dit past binnen het dieet.

Op deze manier hoef je dus niet blijven zoeken wat je precies wel en niet mag, want het is heel gemakkelijk zelf te bedenken. Het grootste voordeel is dat er geen toegevoegde ingrediënten zijn aan de producten die passen binnen dit dieet.

Op de vraag is paleo gezond, kan dus zeker ja worden gezegd!

Net als in ieder ander dieet, passen koekjes en snoep er nou eenmaal niet in. Dat werd er immers vroeger ook niet gegeten, en suiker is ontzettend slecht voor ons lichaam.

Ook onze huid gaat er meteen al slechter uitzien zodra er veel suiker gegeten is. Het lijkt misschien lastig om nooit meer iets ongezonds te mogen eten, maar bedenk je goed dat voor ieder product dat je niet mag, wel een goed alternatief is.

Je kunt ook zelfs paleo koekjes en paleo toetjes maken van gezonde producten en zonder suiker. Het zal prima smaken, maar je krijgt niet de ongezonde stoffen binnen.

Paleo gezond: wat mag je wel en niet eten?

Eigenlijk is het paleo dieet erg gemakkelijk. Zo kun je er vanuit gaan dat je qua vlees alles wel mag eten. Ook fruit en groente passen perfect binnen het paleo dieet.

Het enige stuk fruit wat je beter kunt laten liggen als je absoluut even geen suikers binnen moet krijgen, is banaan.

Let op: er is een groot verschil tussen de suikers in snoep en in fruit, maar ook de suikers in fruit kunnen ervoor zorgen dat je in gewicht aankomt.

Dit gaat echter alleen op als je grote hoeveelheden eet.

Als tussendoortje kan er goed gekozen worden voor noten zonder zout. Ze zorgen voor een verzadigd gevoel, zijn ontzettend lekker en ook nog eens gezond.

Dat paleo gezond is, is dus zeker waar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.