paleo dieet

Paleo En Eieren? Te Veel Eieren Is Toch Ongezond?

Als je net met het Paleo dieet begonnen bent, dan vraag je je wellicht af of Paleo en eieren het enige is dat je in de ochtend kunt eten.

Als je elke dag eieren als ontbijt eet, dan is de lol er natuurlijk snel af. En wellicht vraag je je dan ook af of dit wel zo gezond is.

Immers, eieren zitten volgens de traditionele voedingsleer vol met cholesterol en je zou er eigenlijk niet meer dan 3 per week mogen eten. Echter is het ook juiste de traditionele voedingsleer die granen als ontbijt, lunch en avondeten aanraadt, en het zijn juist deze granen die voor verschillende aandoeningen zorgen.

Dus hoe gezond – of juist ongezond – zijn eieren echt?

Zijn eieren gezond of juist niet?

Er zijn veel verschillende meningen met betrekking tot de vraag of eieren wel echt gezond zijn en Paleo en eieren zo goed samen gaan.

Eigenlijk is dit een gemakkelijk te beantwoorden vraag, maar het antwoord gaat wel in tegen veel dingen die wij geleerd hebben in de traditionele voedingsleer.

Paleo en eieren gaan juist uitstekend samen en hier is waarom. Eieren bevatten veel cholesterol en dit is juist ook de reden waarom ze zo gezond zijn. Het is hierbij belangrijk om te weten dat onze hersenen grotendeels uit cholesterol bestaan.

Ons brein werkt dan ook veel efficiënter dan ze voorzien worden van voldoende cholesterol. Daarnaast bevatten eieren echter ook veel eiwitten die als bouwstof dienen voor onze spieren.

Ten slotte bevat een ei ook veel micro-nutriënten – vitaminen en mineralen – in de perfecte combinatie en hoeveelheid voor ons lijf. Het enige dat eieren niet bevatten is vitamine C, waardoor het erg belangrijk is dat je ook voldoende verse groenten en wat fruit eet tijdens het Paleo dieet.

Paleo en eieren gaan dus uitstekend samen.

Paleo en eieren – Hoeveel is te veel?

Het bekende advies in de Schijf van Vijf dat wij niet meer dan drie eieren zouden moeten eten, is gebaseerd op het idee dat cholesterol slecht voor je is, en daarmee dus ook het nederige ei.

Echter hebben studies aangetoond dat het tegengestelde waar is. Dit advies gaat dan ook niet op. Het is daarom ook geen probleem om drie eieren per dag te eten, zolang je de eieren niet moe wordt. Zoals met alles is matigheid gepast.

Tien eieren per dag zou dan ook niet al te gezond zijn, omdat je daardoor veel andere voedingsstoffen mist die je wel zou binnenkrijgen als je gevarieerder zou eten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.