paleo dieet

Wat Is Het Ideale Paleo Dieet Ontbijt?

Ken jij het ook? Je bent net gestart met het Paleo dieet en zoekt nu radeloos naar een ideaal Paleo dieet ontbijt.

Dit is niet altijd gemakkelijk, want het Paleo dieet is toch een radicale verandering van je oude eetgewoonten.

Je eet nu immers geen brood, zuivel of andere granen meer en dan is het soms moeilijk om Paleo dieet ontbijt recepten te vinden, die toch snel EN smakelijk zijn.

Maar niet getreurd, want in onderstaand artikel geven we je enkele tips over hoe je een overheerlijk Paleo ontbijt kunt maken met maar enkele ingrediënten!

Een smakelijk en snel Paleo dieet ontbijt samenstellen

Nu je er een geheel nieuwe voedingswijze op nahoudt, vraag je je waarschijnlijk vaak af wat er nu nog te eten valt zonder brood of havermout.

Eigenlijk moet je dit echter als iets positiefs zien, want er zijn talloze producten die voor een geheel nieuwe smaakervaring kunnen zorgen.

Denk bijvoorbeeld aan eierennoten, talloze variaties van groenten en wat fruit. Zodra je gewend bent aan je nieuwe voedingswijze gaan deuren voor je open.

Maar je moet ze natuurlijk wel eerst ontdekken!

Een Paleo dieet ontbijt is “out-of-the-box” denken

Om te beginnen moet je eerst out-of-the-box’ denken als het aankomt op een Paleo dieet ontbijt.

Brood is van de tafel, maar er zijn nog talloze andere producten die je kunt gebruiken. Het ideale Paleo dieet ontbijt bestaat tevens uit voldoende eiwitten en gezonde vetten om je tot de middag – en soms zelfs nog langer – verzadigd te houden.

Het meest perfecte voedingsmiddel voor je nieuwe dieet is het nederige ei. En met eieren kun je allerlei kanten op. Denk bijvoorbeeld aan een smakelijk omelet met wat fijngesnipperde groente.

Als je in de ochtend weinig tijd hebt, dan kun je de avond ervoor wat groente fijnsnijden – zoals paprika, champignon en ui – en deze in de ochtend gemakkelijk en snel aan je omelet toevoegen.

Maar dat is natuurlijk nog niet alles.

Tegenwoordig zijn er verschillende producten op de markt om meel te vervangen. Heb je bijvoorbeeld zin in een uitgebreid Paleo dieet ontbijt van pannenkoeken, dan kun je dit doen door een pannenkoekrecept te nemen en de bloem door fijngemalen amandelen te vervangen.

Dit is een uiterst smakelijke combinatie en amandelen zijn van nature ook rijk aan eiwitten. Zorg er wel voor dat je meer eieren, maar geen melk toevoegt aan het beslag, want anders eindig je waarschijnlijk met pap!

Een ander smakelijk idee is om muffins te bakken. Ook hier kun je het meel door fijngemalen amandelen vervangen en online vind je talloze recepten voor paleo muffins.

Maak ze allemaal in het weekend klaar, stop ze in de diepvries en in de ochtend hoef je er maar een te pakken en kun je snel op weg!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.