paleo dieet

Waarom Kun Je Met Het Paleo Dieet Afvallen?

Je kijkt in de spiegel en ervaart een moment van ‘wakker worden’. Je wist wel al dat je enkele pondjes was bijgekomen, maar dacht eigenlijk dat het allemaal nog wel meeviel.

Nu je in de spiegel kijkt realiseer je je dat je echt iets moet gaan doen. Je hebt waarschijnlijk al op talloze websites gekeken naar mogelijke diëten en kwam toen ontdekte je kunt met het Paleo dieet afvallen.

Kun je echt met het Paleo dieet afvallen en waarom zou je kiezen om met het Paleo dieet af te vallen en niet met een ander dieet?

Waarom zou je met het Paleo dieet afvallen?

Paleo VoedingMet het Paleo dieet afvallen biedt verschillende voordelen. Dit dieet gaat er namelijk van uit dat wij net zo moeten eten als onze voorouders 10.000 jaar geleden. Dit is namelijk nog steeds de gezondste voeding voor ons.

Onze genen hebben namelijk niet de grote verandering in voedingswijze kunnen bijhouden die zich in dit tijdperk hebben afgespeeld. Omdat ons lichaam zich daar nog niet aan heeft aangepast, ontstaan er dus allerlei ziekten en aandoeningen omdat wij ons lijf niet de juiste voeding geven.

Met het Paleo dieet afvallen is daarom ook een ideale manier om voor een gezonder leven te kiezen. Het Paleo dieet bevat geen strakke richtlijnen, maar laat je wel weten wat je wel en wat je niet kunt eten.

Granen en zuivel zijn een van de grootste boosdoeners ten heden dage en zijn daarom ook van de kaart.

Effectief met het Paleo dieet afvallen

Voordat je aan een dieet begint, vraag je je vaak af hoeveel je af kunt vallen en belangrijker nog, hoelang dit gaat duren.

Met het Paleo dieet kun je heel snel afvallen, maar het kan ook heel langzaam gaan. Je gaat geen calorieën tellen of alle vetten of koolhydraten weglaten. Je geeft je lichaam simpelweg weer de voeding die het nodig heeft en elimineert alle slechte producten en gifstoffen voor ons lijf.

Dit zorgt voor een herstel in balans van onze hormoonspiegel en hormonen zorgen er juist voor dat wij afvallen of bijkomen. Voor sommigen gaat dit ‘genezingsproces’ erg snel, voor anderen duurt dit wat langer.

Wel ervaren de meesten een bijzonder snel gewichtsverlies in de eerste twee weken, omdat het lijf overtollige gifstoffen en overtollig vocht kwijtraakt.

Ook vallen mensen met het Paleo dieet gemiddeld meer af en gedurende een kortere periode dan op andere diëten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.