paleo dieet

Met Paleo Afvallen? Is Dat Wel Gezond?

Je kunt met Paleo afvallen, daar is geen twijfel over mogelijk. Je kunt je overtollige kilo’s verliezen zonder daadwerkelijk een zwaar dieet te volgen! Het mooie hier aan is dat je ook bruist van nieuwe energie!

De meeste mensen proberen vaak verschillende diëten uit met amper een succesverhaal als gevolg. Waarom zou jij niet een gezond lichaam kunnen verkrijgen met een mooi gewicht er aan verbonden?

Als je gaat via Paleo afvallen dan ga je gezonder gaan leven en je optimale gewicht bereiken zonder jezelf te moeten verhongeren. In de startperiode zal je snel 1 tot 2 kilo per week verliezen, omdat je gezonder gaat leven en dus je voedingspatroon aanpast.

Onbewerkt voedsel om af te vallen

De belangrijkste punten om via Paleo af te vallen zijn:

  • de juiste voeding
  • voldoende slaap
  • beweging
  • de frisse buitenlicht
  • zonlicht

maar ook ontspanning en genieten horen hier bij.

Hoe werkt dit nu precies hoor ik je al denken. Wel, het is eigenlijk heel simpel. Via Paleo afvallen ga je helemaal terug naar de basis. Je moet proberen om zoveel mogelijk natuurlijk en onbewerkt voedsel te eten zoals bijvoorbeeld: vis, verse groentjes, zaden, fruit… Zodra de vetverbranding via Paleo afvallen eenmaal gestart is dan vliegen de overtollige kilo’s er zo van af! Dit komt omdat Paleo van nature uit een koolhydraatarm dieet is. Kort gezegd komen er geen granen of peulvruchten in de dagelijkse voeding aan te pas.

Een betere gezondheid door met Paleo?

Vergis je niet, een Paleo lifestyle gaat veel verder dan het verminderen van koolhydraten. De nadruk ligt ook op een gezond lichaam, en dit kan je enkel bekomen door te zorgen dat je groenten en fruit eet want zij bevatten heel veel mineralen en vitamines.

Tegelijkertijd beschermt het dieet tegen de afbraak van spierweefsel, en verhoogt het de oxidatie van vetten, en dan heb ik je nog niet verteld dat je glucosestofwisseling ook verbetert!

Met Paleo afvallen, lukt dat ook bij mij?

Paleo VoedingMet Paleo afvallen ligt het succesverhaal vooral aan jezelf! Jij bent de garantie tot het slagen of falen van het Paleo dieet. Het zal niet werken wanneer je niet gemotiveerd bent en zo jezelf onbewust zal saboteren.

Waar een wil is, is ook een weg!

Je moet jezelf niet volproppen tot je oververzadigd bent! Neen, je moet luisteren naar je lichaam en stoppen met het eten van “nepvoedsel”. Je lichaam vertelt je wat het nodig heeft.

Als je graag gezond wilt leven en enkele kilo’s wilt kwijtraken, maar dit vooral wilt behouden op langere termijn ga dan voor het Paleo dieet.

Eigenlijk is het woord “dieet” ook geen goede omschrijving, want het is vooral een levensstijl, de Paleo lifestyle!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.