paleo dieet

Onderkin Wegwerken Met Het Paleodieet

Wil je graag je onderkin wegwerken? Probeer dan eens het Paleodieet. Dit dieet is gebaseerd op het idee dat we beter kunnen eten zoals de mensen in de oertijd. Dat betekent vooral heel veel groenten en fruit en vlees. Aardappelen en meel waren er nog niet in die tijd en ook zuivel kende men toen nog niet.

Hoe kun je dan je onderkin wegwerken met het Paleodieet?

Eigenlijk is het heel makkelijk. Je vermijd alle in de fabriek geproduceerde kant-en-klare producten en gebruikt alleen maar verse producten. Het gaat erom dat je je eetgewoonten aanpast en dit ook blijft doen. Dus het is niet een tijdelijk dieet, het is belangrijk dat je oude gewoonten af gaat leren. Alleen op die manier kun je je onderkin wegwerken.

In producten die kant-en-klaar uit de fabriek komen zitten altijd veel toegevoegde suikers en andere stoffen die we helemaal niet nodig hebben. Mensen in de oertijd hadden deze producten ook niet. En ook zij hadden toch gevarieerd en voldoende te eten.

Als je een tijdje op deze manier gaat eten zul je merken dat je veel meer energie krijgt. Je smaak verandert, uiteindelijk vindt je kant-en-klare producten helemaal niet meer lekker. Doordat je veel meer vezels uit je voeding haalt, ben je ook sneller verzadigd. En eigenlijk mag je zo veel eten als je wilt, dat is het mooie van het Paleodieet.

Het enige waar je nog een beetje op moet letten zijn de vetten, kies meer voor mager vlees dan de vettere varianten.

En ook voor vlees geldt, zo onbewerkt mogelijk. Bijvoorbeeld saucijzen en andere soort worstjes zijn ook volop bewerkt en kun je beter niet eten. Zelfs aan worst wordt suiker toegevoegd. Of andere middelen om ervoor te zorgen dat het langer houdbaar blijft. Kies liever voor magere producten zoals kip en wild en vis.

Het zal in het begin wel even wennen zijn en de makkelijkste manier om over te gaan op dit dieet is stapje voor stapje.

Maar dan zul je merken dat je onderkin wegwerken je eigenlijk geen moeite kost. Er zijn inmiddels al vele recepten beschikbaar die passen in het Paleodieet. Er het mooie is, dat het helemaal niet moeilijk is. Met een paar ingrediënten kun je de lekkerste maaltijden bereiden. Waarom zijn we eigenlijk ooit begonnen met het eten van fabrieksmatig geproduceerde producten?

Wat voor producten kun je dan wel gebruiken als je het Paleodieet volgt?

Denk aan alle soorten groenten. Vooral groente kun je onbeperkt eten. Neem als tussendoortje bijvoorbeeld gewoon een paar worteltjes, tomaten of plakjes komkommer. Als je hier al mee begint in plaats van een dikke koek of mueslireep dan boek je al een enorme gezondheidswinst. Ook de producten die een fabrikant gezond wil laten lijken zitten nog vol met onnodige ongezonde stoffen. Neem liever een handvol noten die bevatten veel gezonde vetten. Denk hierbij vooral aan walnoten en dan wel ongebrand en ongezouten. Ook weer zo natuurlijk mogelijk. En als je een wandeling in het bos maakt dan kom je soms wel hazelnoten tegen. Schroom niet en ga ze gewoon lekker verzamelen. Het beste is voedsel direct van de boom, struik of plant te eten. Zo bereiden onze voorouders ook hun voeding. Als ze trek kregen dan gingen ze in hun directe omgeving op zoek naar voedingsmiddelen.

Onze voorouders hoefden nooit hun onderkin weg te werken want die kregen ze gewoonweg niet.

Ook alle fruitsoorten kun je prima eten, maar kies hierbij vooral voor soorten die in je eigen land geteeld kunnen worden. Ga bijvoorbeeld eens lekker bosbessen plukken of bramen of frambozen. Tegenwoordig zijn er ook veel pluktuinen te vinden, het ideale uitstapje voor op een zondag. Lekker je eigen eten verzamelen net zoals je voorouders vroeger deden.

Wat je ook niet moet vergeten zijn de kruiden. In plaats van zout en andere soorten specerijen kun je ook goed variëren en je eten op smaak brengen met verse kruiden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan peterselie, basilicum, tijm, rozemarijn, bieslook. Allemaal kruiden die je lekker in een potje in je vensterbank kunt zetten. En zo heb je ze altijd bij de hand. Gedroogde kruiden zijn natuurlijk ook prima als je vensterbank niet zo groot is.

Als je dit allemaal in je dagelijkse leven toepast dan zul je merken dat die onderkin wegwerken helemaal niet zo moeilijk is dan je altijd gedacht had. Je zult je veel beter gaan voelen, vooral vermoeidheidsklachten zullen verdwijnen. En na een poosje kun je een nieuwe garderobe aan gaan schaffen want ook dat is een van de vele voordelen van het Paleodieet. En verder hoef je er niks voor aan te schaffen. Het enige wat je hoeft te doen is de juiste keuzes maken in de winkel.

Veel succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.