paleo dieet

Ik Wil Afvallen, Waar Begin Ik?

Er zijn per dag duizenden mensen die willen afvallen. Om vervolgens niet goed te weten hoe dit aan te pakken. In dit artikel gaan we een antwoord geven aan mensen die op dit moment denken van “verdorie, ik wil afvallen”.

In de loop der jaren zijn er steeds meer voedingsmiddelen tot onze beschikking gekomen. Helaas zijn dit niet alleen nieuwe groenten en exotische vruchten. De voorverpakte maaltijden, met pasta’s, kruiden, ‘groenten’ die je moet wellen uit een zakje zijn niet te missen in de supermarkt.

Mensen weten niet meer wat écht koken is en daardoor komen er steeds minder gezonde voedingsstoffen ons lichaam binnen.

Hoe afvallen?

Afvallen begint al bij de juiste ‘mindset’; door jezelf te zeggen; ‘ik wil afvallen’ of ‘ik ga afvallen’ spreek je vanuit je kracht.

Met deze gedachten zal het ook sneller gaan. Daarnaast is het belangrijk dat je de juiste voedingsstoffen tot je neemt. Zo gezond en puur mogelijk. Beweging is daarbij belangrijk, maar doe dit – zeker in het begin – niet te fanatiek.

Welke voeding als ik wil afvallen?

Het is als je wilt afvallen vooral erg belangrijk dat je gezonde voedingsmiddelen tot je neemt. En daar bedoelen we mee: natuurlijke producenten met voldoende vitaminen en mineralen. Vermijd fabriek- producten en vooral transvetten en koolhydraten.

Hoeveel eten als ik wil afvallen?

Het is wel belangrijk dat je voldoende eet, juist om af te vallen. Het stimuleert je lichaam om te verbranden en houdt je stofwisseling op pijl.

Eet vooral groente, vlees en koolhydraat-arme producten. Het is belangrijk om je eiwitinname wat te verhogen.

Eiwitten zorgen voor een vol gevoel waardoor je minder snel honger hebt, daarnaast zorgt het minderen van koolhydraten ook voor een stabielere bloedsuikerspiegel waardoor je minder snel trek krijgt in ‘snelle’ suikers.

Wat mag ik wel eten als ik wil afvallen?

Uiteraard heeft iedereen wel eens zin in iets lekkers, of plotseling opkomende trek. Dit kun je eenvoudig stillen door een gekookt eitje te eten. Heb je dit standaard in je tas dan heb je altijd iets bij de hand voor noodgevallen.

Ook kan je uiteraard een gezonde cake bakken, met fruit, havermout en ei en dit uiteraard zonder suikers. Er zijn voldoende gezonde, suikervrije recepten te vinden.

Suikers worden direct omgezet tot vet, en dit is juist wat je wilt voorkomen. Dit gebeurt uiteindelijk ook met koolhydraten, die eigenlijk verkapte suikers zijn.

Welke sport als ik wil afvallen?

Extreem veel sporten als je wilt afvallen is helemaal niet nodig. Wel is het belangrijk dat je voldoende beweegt. Dit kan ook een fijne wandeling zijn. Wandel dan in de buitenlucht voor voldoende zuurstof, hierdoor voel je je prettiger en het zorgt voor de nodige calorie verbranding. Vooral wandelen na de avondmaaltijd zorgt ervoor dat je eten goed verteert.

Dit zal je uiteindelijk ook slanker doen worden. Kortom, veel sporten is niet nodig, maar zorg er wel voor dat je dagelijks aan voldoende beweging van minimaal een uur komt.

Met bovenstaande tips zal afvallen zeker gaan lukken.

Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.