paleo dieet

Last van Hartkloppingen Door Overgewicht? Doe Er Iets Aan Voor Het Te Laat Is!

Heb je hartkloppingen door overgewicht? Doe er iets aan voor het te laat is.

Gezien de wereldwijde epidemie van obesitas, is het waarschijnlijk dat nadelige gevolgen voor de gezondheid van vetzucht in de toekomst zullen escaleren.

In dit verband hebben verscheidene onderzoekers hartkloppingen door overgewicht en andere nadelige gevolgen van obesitas op het hart beschreven en onderzocht. Obesitas wordt in die onderzoeken gekoppeld aan een spectrum van cardiovasculaire veranderingen variërend van een hyperdynamische bloedcirculatie, wat de hartkloppingen veroorzaakt, tot subklinische cardiale structurele veranderingen en uiteindelijk tot hartfalen.

Hartkloppingen door overgewicht

Obesitas wordt gezien als de belangrijkste oorzaak van de toenemende irregulariteit in het ritme van het hart. De hoeveelheid weefsel dat moet worden voorzien van bloed neemt toe en daardoor kan er een hyperdynamische bloedsomloop ontstaan en zal ook de hoeveelheid bloed toenemen.

Een van de gevolgen daarvan is dat je hartkloppingen voelt.

Maar het hart ondervindt nog meer nadelige gevolgen van obesitas. De grootte en de vorm van het hart zullen veranderen en ook de weerstand die het bloed ondervindt binnen de aders en slagaders zal toenemen.

Dit wordt veroorzaakt doordat in die aders en slagaders afzettingen gevormd worden en de doorstroming van het bloed dus niet meer zo makkelijk verloopt.

Bovendien is obesitas verbonden met een hogere slijtage van de gewrichten doordat het gewicht groter is dan hetgeen de natuurlijke draagkracht van die gewrichten toelaat. Door de pijn die veroorzaakt wordt door die slijtage zullen mensen met obesitas zich minder gaan bewegen, meer thuiszitten en dus meer, sneller en makkelijker gaan eten.

Daardoor zullen het aantal problemen alleen maar toenemen, net als de ernst van die problemen.

Oorzaken Van Zwaarlijvigheid

Doe er iets aan voor het te laat is

Hartkloppingen, en de andere nadelige gevolgen van overgewicht kunnen alleen worden bestreden door de manier van leven drastisch te veranderen. Niet alleen het dieet zal moeten veranderen, de hele manier van leven moet anders.

In de eerste plaats is de enige manier op de pijn in de gewrichten te bestrijden, meer beweging. Ga meer wandelen, koop een hond en ga weer zelf, te voet, boodschappen doen.

Ook de maaltijden zelf moeten overigens anders worden, meer oorspronkelijk. Koop het vlees daarom niet meer op de makkelijke manier, in het Fast-Food restaurant of in de supermarkt, maar bij de slager. Daar koop je, bijna zonder het te merken Paleo vlees.

Wanneer je dan ook nog de andere boodschappen in winkels gaat doen is het gevolg dat je vanzelf meer gaat lopen, meer gaat bewegen dus. De eetlust zal toenemen, maar de hartkloppingen door overgewicht zullen verdwijnen.

Het Paleo dieet volhouden is niet moeilijk

Een Paleo dieet is gebaseerd op het oorspronkelijke, het originele eten. Zoals de mensen die voor het eerst naar onze landen migreerden dat in de natuur vonden, als jagers en verzamelaars. Eigenlijk is het geen dieet maar een manier van leven, een levensstijl.

Wanneer de veranderingen eenmaal een plaats gevonden hebben in je leven ga je langzamerhand de gevolgen merken.

De hartkloppingen door overgewicht die er niet meer zijn, het lagere gewicht met de verminderde druk op de gewrichten en de verbeterde bloedsomloop, maken het steeds makkelijker om het Paleo dieet vol te houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.