paleo dieet

Moet Je Vaak Hardlopen Om Af Te Vallen?

Of hardlopen om af te vallen verstandig is, is regelmatig een punt van discussie. Voor veel mensen is het zeker een succes.

Als mensen gaan eten volgens de Paleo lifestyle zie je vaak dat je uiteindelijk bruist van de energie. Waar je vroeger na de avondmaaltijd uitgeblust op de bank zat omdat je lichaam veel te hard bezig was om alle belastende voedingsmiddelen te verteren heb je nu energie over.

Het is zeker verstandig om met deze extra energie in actie te komen! En wellicht dat extra hardlopen om af te vallen hierbij wel een goed idee is, maar is het nodig voor iedereen? En hoe vaak?

Hardlopen om af te vallen

Om af te vallen is het belangrijk om meer calorieën te verbranden dan dat je binnen krijgt. Hiervoor is hardlopen erg geschikt omdat je daarmee per uur wel 650 calorieën kunt verbranden.

Dit is ook afhankelijk van je gewicht uiteraard.

De voordelen van hardlopen zijn daarbij dat je het ieder moment van de dag zo vanuit huis kan doen. Daarnaast loop je lekker in de buitenlucht wat ook nog eens heel gezond is.

Bovendien is het zo dat je met een Paleo levensstijl minder koolhydraten tot je neemt waardoor het afvallen ook nog eens extra snel gaat.

Je vetten worden namelijk eerder verbrand om als energie te dienen.

Voorbereiding

Veel mensen beginnen vrijwel onvoorbereid met hardlopen om af te vallen. Dat wil zeggen geen geschikte schoenen en juiste hardloopkleding.

Vooral dat eerste is van groot belang omdat je anders erg snel blessures zult oplopen. Ook geen veel mensen als ze starten met hardlopen om af te vallen veel te hard van stapel.

Ze starten zonder schema en hierdoor heeft je lichaam geen tijd om te wennen aan de extra belasting die hardlopen met zich meebrengt op je gewrichten en banden. Een goede voorbereiding en een goed trainingsschema zijn dus van groot belang!

Vetverbranding

Als je ook gaat hardlopen om af te vallen wil je uiteraard een zo hoog mogelijke vetverbranding bewerkstelligen. Je hartslag speelt hier een erg belangrijke rol bij. Bij een te hoge hartslag wordt er voornamelijk een verbranding van koolhydraten bereikt.

Door een goede hartslag zullen dit voornamelijk vetten zijn.

Bij een goed trainingsschema wordt hier rekening mee gehouden door rustig op te bouwen. Voor jezelf kun je proberen of je nog een gesprek met iemand kunt voeren of rustig een liedje kunt zingen.

Lukt dit niet, en ben je buiten adem?

Dan is je hartslag zeker te hoog.

Hoe vaak hardlopen?

Hoe vaak je moet hardlopen om af te vallen is voor iedereen verschillend. Voor de een kan dit om de dag zijn, voor de ander is 2 keer per week voldoende.

Wel is het belangrijk dat je tussendoor je lichaam voldoende de tijd geeft om te herstellen.

Houd je met bovenstaande punten rekening, dan gaat het je zeker lukken om met hardlopen af te vallen!

Uiteraard mag je jezelf niet meteen laten misleiden door de term “hardlopen”. Als beginnend loper of sporter, doe je er verstandig aan om het – zeker in het begin – bij joggen te houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.