paleo dieet

Eiwitten Slecht Voor De Nieren: Waar of Niet Waar?

Vraag je je af of te veel eiwitten slecht voor de nieren zijn? Je hoort het van alle kanten: eet zoveel mogelijk eiwit om gemakkelijker en sneller af te vallen.

Zeker als je pas met het Paleo dieet begonnen bent, dan ligt ook hier de focus sterk op eiwitten. Maar als je zoveel eiwit op een dag eet kunnen je nieren dit dan wel verwerken?

En welke eiwitten zou je precies moeten eten? Hoeveel eiwit is te veel eiwit?

Zijn eiwitten slecht voor de nieren of toch niet?

Het lichaam is een uiterst intelligent systeem dat op zeer effectieve wijze de voeding weet te gebruiken die jij het geeft.

Toch zijn er natuurlijk verschillende voedingsmiddelen die je tijdens het Paleo dieet zou moeten vermijden, omdat juist deze voedingsmiddelen ertoe bijdragen dat ons systeem in de war raakt. Eiwitten zijn echter een belangrijke voedingsstof die je elke dag nodig hebt. Eiwit heeft een belangrijke functie in het lichaam, het dient namelijk als bouwstof voor spieren en andere cellen en zorgt ervoor dat we gezond en sterk blijven.

Eet je veel eiwitten, dan moeten je nieren dit echter wel kunnen verwerken. Over het algemeen heeft je lichaam hier totaal geen probleem mee en is het dus ook niet zo dat je het eiwit in je voeding moet beperken.

Eiwitten zorgen er tevens voor dat je langer een vol gevoel hebt en dat je bloedsuikerspiegel stabiel blijft gedurende de dag zodat je geen last krijgt van zoete trek.

Zijn eiwitten slecht voor de nieren? Niet als je ze op de juiste wijze combineert.

Kunnen eiwitten slecht voor de nieren zijn als je er te veel van eet?

Eiwitten zijn altijd gezond voor je, mits je ze binnenkrijgt van natuurlijke bronnen zoals vis, vlees, eieren en andere eiwitrijke producten.

Voor het beste resultaat is het echter wel aan te raden om eiwitten altijd te combineren met gezonde vetten. Wat je zeker niet moet proberen is om af te vallen door alleen maar op eiwitrijke voeding te leven. Eiwitten zijn enkel een bouwstof voor het lichaam, maar kunnen niet direct gebruikt worden als energiebron. Omdat je lichaam echter uiterst efficiënt werkt, kan het eiwit dat niet direct gebruikt wordt omgezet worden in glucose.

Het is daarom beter om de inname van eiwitten goed te verdelen over de dag, zodat het effect op je bloedsuikerspiegel beperkt blijft. Door eiwitten te combineren met vetten bereik je hetzelfde effect.

Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat eiwitten slecht voor de nieren zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.