paleo dieet

Een Goed Eetpatroon Om Af Te Vallen, Hoe Belangrijk Is Dat?

Wil jij zeker zeker van zijn dat je afvalt? Voor velen is afvallen een moeilijke strijd.

Het kost tijd en bovenal is het vaak moeilijk. Of je nu heel veel kilo’s kwijt wilt of juist die laatste twee kilootjes, het blijft lastig.

Letten op wat je eet, regelmatig bewegen, op tijd naar bed, zijn zaken waarmee je rekening moet houden, maar hoe belangrijk is je eetpatroon om af te vallen?

Afvallen begint in de keuken

Wat eigenlijk het allerbelangrijkst is, is letten op je eetpatroon om af te vallen. Vaak denken mensen dat wanneer zij drie keer per week naar de sportschool gaan, of buiten een aantal kilometers gaan hardlopen, de kilo’s er af vallen.

Natuurlijk is het goed om te sporten of regelmatig te bewegen en al helemaal als je wilt afvallen, maar wanneer je daarnaast elke avond een zak chips leeg eet en een reep chocolade op eet, zullen de kilo’s er zeker niet afgaan.

Afvallen begint in de keuken. Als je je eetpatroon niet aanpast, heeft sporten om af te vallen weinig zin.

Let goed op je eetpatroon om af te vallen

Wanneer je het Paleo dieet volgt, weet je wat je het beste kunt eten en wat niet. Het is belangrijk dat je je hier echt aan houdt.

Dit zou vooral in het begin lastig zijn. Waarschijnlijk heb je nog behoefte aan zoetigheid, iets wat wel in jouw oude eetpatroon zat, maar wat je nu hebt moeten schrappen.

Naast dat je let op wat je eet, is het belangrijk dat je op de juiste tijden eet. Jouw eetpatroon om af te vallen, moet dus aangepast worden.

Wanneer je een vast tijdschema aanhoudt en elke dag op deze tijdstippen eet, zal je zien dat jouw lichaam hieraan gaat wennen. Je lichaam heeft dan niet meer op rare tijden honger, maar zal vlak voor elke maaltijd aangeven iets te willen eten.

Zorg daarmee dat je drie maaltijden op een dag eet en kijk welke tijden voor jou het best uitkomen. Begint jouw dag laat in de ochtend? Probeer dan toch op tijd te ontbijten.

Mocht je een keer eerder op willen staan, dan is jouw lichaam hieraan gewend en zit je niet met lange tanden het ontbijt weg te werken.

Probeer niet te laat te beginnen aan je avondeten, zodat wanneer je een keer buiten de deur eet, ook dit in te plannen is met in jouw schema.

Zou kun jij jouw eetpatroon om af te vallen, helemaal naar jouw hand zetten.

Het eetpatroon om af te vallen is dus ontzettend belangrijk. Dit zal regelmaat in jouw leven brengen en hier zal jouw lichaam aan gaan wennen. En regelmaat is ook een belangrijk deel van een Paleo lifestyle. Het is gezond voor je lichaam en geest.

Vooral in het begin zal dit lastig zijn, maar zodra je hier doorheen bent en doorzet, zal je zien dat het echt werkt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.