paleo dieet

Gaat Cellulitis Weg Door Afvallen?

Heb jij last van cellulitis en heb je al van alles geprobeerd om het weg te krijgen?

Er zijn veel middelen op de markt die claimen cellulitis te verminderen of zelfs doen verdwijnen: crèmes, behandelingen, warmtebroeken, …

Maar mochten die middeltjes echt helpen, dan zou iedereen het natuurlijk gebruiken.

Is er dan niks te doen aan cellulites? Zeker wel!

Om cellulitis écht aan te pakken, kunnen we je alvast verklappen dat één van de voordelige effecten van het Paleo dieet is dat je gewicht verliest…

Wil jij weten hoe je af kunt vallen, blijvend slank blijft en je cellulitis kan laten verdwijnen?

In dit artikel lees je meer over cellulitis, wat het precies is en je krijgt een antwoord op de vraag: “Gaat cellulitis weg door afvallen?”

Wat is cellulitis precies?

Een andere benaming voor cellulitis is ook wel de sinaasappelhuid. Dit komt omdat de huid een bobbelige structuur heeft, die ontstaat door verklevingen in het onderhuidse bindweefsel.

Er wordt nog steeds vaak gedacht dat cellulitis ontstaat door alleen overgewicht. Dit klopt niet helemaal. Cellulitis heeft verschillende oorzaken. De grootste boosdoener is een slechte doorbloeding.

Lichaamsvet wordt juist op de plekken opgeslagen waar de doorbloeding het slechts is: je billen, buik en dijen. Door de vetophoping en slechte bloedcirculatie blijven ook afvalstoffen hangen.

Als de vetcellen toenemen gaan ze uitpuilen, waarbij andere delen van de huid juist niet kunnen uitzetten door bindweefselstrengen. Zo ontstaat er een deukje en wordt de huid hobbelig.

Vooral vrouwen hebben last van cellulitis. Bijna 90% van de vrouwen hebben een bepaalde mate van cellulitis. Je bent dus eerder een uitzondering wanneer je perfect gladde benen en billen hebt!

Wat zijn oorzaken van cellulitis?

Een slechte bloedcirculatie is dus een grote aanstichter van de sinaasappelhuid, waarbij overgewicht niet meehelpt om cellulitis te verminderen.

Andere oorzaken van cellulitis zijn hormonale schommelingen, vermindering van huidelasticiteit (ouder worden/een zwangerschap), erfelijke factoren en roken.

Gaat cellulitis weg door afvallen?

Alle middeltjes en apparaten die claimen cellulitis te verminderen kunnen de deur uit. Het is namelijk veel simpeler, maar vergt wel wat van je zelfdiscipline. Om cellulitis aan te pakken zijn er twee dingen die wel degelijk werken:

  1. Gezond eten
  2. Bewegen

Is het dat het?

Jep, dit is het. Uiteraard is het makkelijker gezegd dan gedaan, want je hebt nu eenmaal je eigen eetpatroon en gewoontes die je zal moeten veranderen.

Probeer minimaal 3 uur in de week te sporten. Je wilt immers je bloedcirculatie stimuleren. We hebben het dan ook over echt zweten. Je spiermassa zal ook toenemen, wat leidt tot een strakkere huid. Zorg hiernaast voor meer lichaamsbeweging door vaker de fiets te pakken, een stuk te wandelen en de trap te nemen.

Maar het allerbelangrijkste is je cellulitis van binnen aan te pakken en dus om gezond te eten. Neem je huidige voedingspatroon eens scherp onder de loep. Hoeveel koolhydraat eet je? Drink je 1,5 á 2 liter per dag? Hoe zit het met je suikerinname?

Op deze vragen is het Paleo dieet je antwoord. Paleo bevat alle producten en voedingsmiddelen in de juiste balans. Dit zorgt voor vetverbranding en een ultiem gezond lichaam.

Je eet bijvoorbeeld veel vochthoudende producten, zoals groenten en fruit. Veel vocht is essentieel bij vermindering van cellulitis. Het voert afvalstoffen af, die anders in je cellen gaan zitten.

Je verbranding komt op gang met als gevolg dat je dus inderdaad ook zal afvallen. Het volgen van het Paleo dieet is daarom zeer geschikt als je af wilt van je cellulitis.

Gaat cellulitis weg van afvallen? Jazeker, begin daarom nu met Paleo!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.