paleo dieet

Afvallen Zonder Dieet, Maar Met Een Gezonde Levensstijl?

Afvallen zonder dieet, is dat mogelijk? Uiteraard!

En dat is ook nog eens de meeste gezonde manier van afvallen. In onderstaand artikel zullen we uitleggen hoe je kan afvallen zonder dieet en dus ook zonder hongergevoel.

Afvallen zonder dieet

Wil je blijven afvallen, dan is afvallen zonder dieet de meest logische keus. Diëten staan erom bekend dat ze een jojo-effect in de hand werken en dat is uiteindelijk ook zo.

Bij een dieet is het vaak zo dat je een bepaald voedingsmiddel voor langere tijd uitbant, denk aan geen vet, koolhydraten of alleen een groente dieet. Op de langere termijn is dit sowieso niet vol te houden.

Daarnaast krijgt je lichaam op dat moment te weinig voedingsstoffen binnen waardoor het zodra je weer ‘normaal’ gaat eten het extra gaat opslaan.

Om toch vooral genoeg te hebben voor een volgende ‘dieet- aanval’.

Gezond eten

Het is het beste om jezelf een voedingspatroon aan te leren die je je hele leven lang kunt volhouden. Bijvoorbeeld de Paleo levensstijl.

Voeding die je lichaam ook daadwerkelijk voedt, waar je je energiek door gaat voelen. Waar je vooral ook voldoende mag eten omdat het voornamelijk gezonde voeding is.

Je zal automatisch afvallen omdat je minder ongezonde dingen tot je neemt, zoals taart of andere zoetigheden. Met een dusdanig eetpatroon kun je ook heus wel eens uit de ‘band’ springen, en wel dat taartje eten.

Als je daarna weer normaal en gezond gaat eten dan zijn die extra slechte calorieën ook zo weer verdwenen.

Eet regelmatig

Het is ook belangrijk om regelmatig te eten. Zo’n 6 keer per dag is ideaal. Hiermee hou je je stofwisseling goed op gang wat zorgt voor een juiste verbranding.

Door regelmatig te eten voorkom je ook dat je trek krijgt waardoor je minder snel zult grijpen naar slechte, snelle koolhydraten.

Beweeg

Beweging is uiteraard ook erg belangrijk om af te vallen zonder dieet. Je zorgt ervoor dat je door te bewegen ook calorieën verbruikt waardoor je lichaam energie zal halen uit de vetten die je al in en op je lichaam hebt. Ook zorgt bewegen voor een versnelde stofwisseling. Een duidelijke win- win situatie dus.

Hoe vaak je beweegt en hoe is natuurlijk voor iedereen verschillend. Het lukt niet iedereen om drie keer per week naar de sportschool te gaan. Bedenk echter dat een wandeling of werken in de tuin ook meetelt als beweging.

Zolang je maar in beweging komt, hoe maakt niet veel uit.

Als je bovenstaande leefregels op zul je er zeker achter komen dat afvallen zonder dieet mogelijk is.

Sterker, je zult nooit meer anders willen.

Door normaal en gezond te eten zul je je fit en energiek voelen. Door daarnaast jezelf af en toe een ‘verzetje’ te gunnen zul je deze eetwijze ook levenslang kunnen hanteren en dus ook nooit meer jojo- en.

Kortom, afvallen zonder dieet maar met een gezonde levensstijl is voor iedereen mogelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.