paleo dieet

Afvallen Met Shakes Van Groenten En Fruit, Is Dat Gezond?

Afvallen met shakes gaat dat wel? Een groot probleem voor alle diëten die een bepaald soort voedsel voorschrijven, zoals alleen shakes van groenten en fruit, de zogenaamde smoothies, is de smaak.

Kinderen staan er om bekend dat ze niet echt gek zijn op groenten. Fruit gaat meestal nog, maar moet, volgens de kinderen, ook maar heel beperkt gegeten worden.

Wij ouders weten dat er in groenten en fruit belangrijke vitamines en mineralen zitten die onze kinderen nodig hebben. Dus we dringen behoorlijk aan om toch maar zo veel mogelijk gezonde voeding aan onze kinderen te geven.

Maar het is een feit, groenten en fruit zijn niet echt de lekkerste etenswaar die je je kunt voorstellen, of wel? Afvallen met shakes, zal dat dus wel gaan?

Afvallen met shakes: verveling en het jojo effect

Een shake van groente of fruit zal al snel hetzelfde effect hebben als de originele producten, verveling door steeds weer dezelfde smaak. Afvallen met shakes is gedoemd te mislukken omdat het geen normaal dieet is voor een mens.

Het normale dieet voor een menselijk wezen is behoorlijk gevarieerd. Er komen allerlei soorten voedsel in voor. De mens is een alleseter, een omnivoor.

Zet diezelfde mens op een dieet van maar één voedselsoort en hij zal al snel opgeven en een ander dieet gaan proberen.

En dat is precies hetgeen we zien gebeuren met mensen om ons heen die een dieet volgen, die afvallen met shakes van groenten en fruit bijvoorbeeld. Het gaat vervelen, ze stoppen er na een tijdje mee en zijn al snel weer op hun oude, te hoge, gewicht.

Dan beginnen ze dus aan een andere dieet, dat overigens hetzelfde beloofd, vallen dan weer af tot het gaat vervelen. En zo verder, het jojo effect in.

Goed, voorgoed en gezond afvallen

Het is helemaal niet zo gezond om op maar een soort voeding te vertrouwen, welke voeding dan ook. Het gevarieerde dieet dat een mens in zijn natuurlijke omgeving volgt, is het beste dieet voor die mens.

En wat is dan de natuurlijke omgeving van een mens? De huiskamer is dat zeker niet.

De manier waarop het menselijke lichaam is geconstrueerd wijst er op dat de mens een rondtrekkend bestaan zou moeten leiden. Te voet rondreizend door de steppe met een groepje soortgenoten, een familie of een stam.

Ondertussen zoekend naar dingen die te eten zijn, zaden, wortels, planten en af en toe een gejaagde prooi.

Jagers Verzamelaars

We hebben lange benen, die ons in staat stellen grotere afstanden lopend af te leggen, maar ook om af en toe hard te rennen bij de jacht.

Terwijl we ons voortbewegen zijn onze handen vrij en kunnen gebruikt worden voor andere dingen. Zoals bijvoorbeeld het plukken van planten en zaden.

Met hun vernuft hebben onze voorvaderen ook zaken als een speer en een pijl-en-boog uitgevonden. Daarmee konden ze hun dieet uitbreiden met vers gejaagd vlees.

Het meest gezonde voedsel voor ons mensen is dus een mengsel van groenten, fruit en vlees.

Wil je gaan afvallen dan is het beste dieet om te volgen dus gegarandeerd het Paleo dieet. Afvallen met shakes werkt wel, maar alleen als onderdeel van bijvoorbeeld het Paleo dieet. Wil je toch meer leren over afvallen met shakes – lees dan hier verder bij Puras.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.