paleo dieet

Hoe Kun Je Afvallen Met Paleo?

Afvallen met Paleo is simpel en gemakkelijk door iedereen te volgen. Je gaat eten zoals de natuur het bedoeld heeft.

Wat we de in onze moderne tijd eten is niet het eten zoals het eigenlijk zou moeten. We eten tegenwoordig te veel koolhydraten, zuivel, graan en vooral bewerkte voeding.

Vroeger aten de mensen zoals het goed hoorde. Zij aten niet het voedsel wat bewerkt was en producten bevatten die nodig zijn om het langer te bewaren.

De welvaartsziekten die nu opduiken worden vooral veroorzaakt door een verkeerde manier van eten. We eten tegenwoordig vaak uit de muur. We eten wel vlees, maar vaak bewerkt vlees waar stoffen inzitten die het langer goed houden.

Wanneer we een hamburger eten is dat bewerkt vlees met verschillende producten er in die er eigenlijk niet in thuis horen en vooral ook te veel vet.

Wanneer we kijken naar de vele welvaartsziekten van nu en de manier van eten is het verstandig eens terug te kijken in het verleden hoe de mensen toen aten.

De schijf van vijf raad ons aan om graan, suiker, zuivel, kaas en melkproducten te eten. Wanneer we dit aandachtig gaan bekijken komen we tot de conclusie dat deze voedingssoorten onze gezondheid enorm kunnen beschadigen.

Voedsel waarmee je kunt afvallen met paleo

Afvallen met Paleo dieet is zeker mogelijk en als je er serieus mee aan de slag gaat, dan kunnen de resultaten gewoon niet uit blijven. Het lichaam is niet geschikt voor het voedsel wat we tegenwoordig eten.

De voeding van nu bestaat uit te veel suikers en bewerkte producten. Het lichaam van ons weet hier geen raad mee. Wanneer we graanproducten eten is dat eigenlijk ook niet goed voor de mens. Het is een aanslag op de darmen en spijsvertering.

Eten zoals het voor de mens bedoeld is, is het eten van veel verse groenten, vlees, vis, fruit, zaden en noten. Wanneer we hierbij over vlees, vis enzovoort praten, bedoelen we vlees of vis wat niet bewerkt is met stoffen die nodig zijn om het langer te kunnen bewaren.

Afvallen met paleo: voeding als brandstof

Afvallen met Paleo is mogelijk door de juiste manier van brandstof toevoer.

Het klink misschien gek maar de brandstof die het lichaam het liefst gebuikt is vet. Vet is een stabiele brandstof ten opzichte van koolhydraten (suikers).

Koolhydraten veroorzaken namelijk te veel schommelingen in de suikerspiegel. Het lichaam slaat alle koolhydraten die het niet gebruikt als vet op. Omdat we echter geen vetreserves meer hoeven op te bouwen, omdat we altijd genoeg voedsel hebben, zal het extra vet aan het lichaam worden toegevoegd. Daarom worden we te dik.

Afvallen met Paleo brengt hier verandering in, door minder koolhydraten voor te schrijven. Dus koolhydraten uit fastfood, brood, granen enzovoort moet verminderd worden. Afvallen met Paleo is eenvoudig omdat je gewoon gezond gaat beginnen eten.

Je krijgt er ook veel meer energie van waardoor je dus gemakkelijker gaat bewegen en dit bewegen is ook weer goed voor de lichamelijke en geestelijke gesteldheid voor de mens.

Door deze methode te gebruiken en door te willen afvallen met Paleo, is het mogelijk de gezondheid van de mensheid aanzienlijk te verbeteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.