Zoete Aardappelfrietjes (Recept) | Paleodieettips.com

Zoete Aardappelfrietjes (Recept)

Paleo tip: Zoete Aardappelfrietjes (Recept)
Zoete Aardappelfrietjes Recept

Wanneer je plots zin hebt in een snack of wat koolhydraten houd je best een goed Paleo alternatief voor handen dat je plotselinge honger of verlangens kan stillen. Het Paleodieet hoeft niet perse ongelofelijk arm te zijn aan koolhydraten, zolang je bron aan koolhydraten natuurlijk is en beschikbaar was voor onze voorouders.

Aardappelen zijn meestal buiten de kwestie aangezien ze erg veel toxines bevatten wanneer de aardappel nog rauw is. Daarom werden aardappelen vroeger nooit rauw gegeten en vormen ze een soort van nieuwe aanwinst aan ons dieet. Ze zijn familie van de Nachtschade (ook tomaten, paprika’s en aubergines) en staan bekend om darmproblemen te veroorzaken, zelfs wanneer ze gekookt zijn.

Maar als je enkele comfort foods zoals frietjes mist zal je verzot zijn op dit recept. Persoonlijk vind ik zelfs dat deze zoete aardappelfrietjes beter smaken dan normale, reguliere frieten van gewone aardappelen. Ondanks dat ze volledig Paleo zijn, zijn ze toch nog redelijk hoog aan koolhydraten en moet je ze met mate eten.

Zoete aardappelfrietjes kunnen ideaal zijn na een workout wanneer je nood hebt aan wat insuline om spiermassa te creëren. Als je daarentegen probeert gewicht te verliezen of af te vallen zou ik wegblijven van deze zoete aardappelfrietjes, alhoewel ze overheerlijk zijn.

Dit recept is ongelofelijk eenvoudig klaar te maken. In feite is het simpelweg zoete aardappelfrietjes bakken in olie en kruiden. Je kan ook wortelen gebruiken als alternatief voor de zoete aardappel.

Zoete aardappelfrietjes (Recept)
Chef-Kok: 
Voorbereiding: 
Kooktijd: 
Totale tijd: 
Personen: 2-4
 
Ingrediënten
  • 1 kilogram zoete aardappelen (gesneden in frietjes). Je kan ze schillen, maar doet hoeft niet persé.
  • ¼ kopje olijfolie, kokosnootolie of boterolie
  • 2-3 theelepels van je favoriete kruiden (tijm en rozemarijn doen het erg goed aangezien ze niet zo snel verbranden en heerlijk smaken)
  • zout
  • peper
Bereidingswijze
  1. Verwarm je oven voor op 200° Celsius. Leg de zoete aardappelfrietjes in een kom en besprenkel ze met olie en kruiden.
  2. Voeg peper en zout toe naar smaak.
  3. Plaats de zoete aardappelfrietjes op een bakplaat.
  4. Bak de zoete aardappelfrietjes voor zo’n 20 minuten in de oven.
  5. Test met de top van een mes of de frietjes al gaar zijn. Nog niet? Bak ze dan nog een vijftal minuten en probeer opnieuw.
Eet smakelijk!

Fitter & Gezonder Worden?

Ontvang de redenen waarom jij geen vet KAN verliezen..
& ontdek hoe het jou vanaf nu DANKZIJ PALEO wel gaat lukken…

KRIJG GRATIS TOEGANG »

PS: Alles weten over Paleo? Raadpleeg onze Ultieme Paleo Beginnersgids

PPS: Download ook gratis onze Paleo voedingslijst »

Ontdek alle geheimen over vet verliezen.

De reden waarom jij er tot op heden nog niet in geslaagd bent om blijvend vet te verliezen is eenvoudig. ZE willen gewoon niet dat jij vet verliest & je gezond en fit voelt.

Benieuwd wat er voor jou verzwegen wordt?

Schrijf je hieronder in met je naam & e-mailadres en ontvang gratis toegang tot ons exclusief ledengedeelte (inclusief dé redenen waarom jij nooit vet verliest + veel véél meer!).

Krijg meer energie