Verzadigde Vetten Tijdens Paleo? Dit Moet Je Weten!

Verzadigde Vetten Tijdens Paleo? Dit Moet Je Weten!

Paleo tip: Verzadigde Vetten Tijdens Paleo? Dit Moet Je Weten!
Verzadigde vetten tijdens Paleo

In dit artikel gaan we verder in op de vraag of het verstandig is verzadigde vetten tijdens Paleo te eten. We leggen uit wat verzadigde vetten zijn en wat ze met je lichaam doen.


Verzadigde vetten

Verzadig vet, verkeerd of verstandig? Als je de meerderheid van de Nederlanders mag geloven dan is het zeker verkeerd om verzadigd vet te eten.

Dat is natuurlijk ook wat ons jarenlang voorgehouden is, dus je kan het niemand kwalijk nemen. Nu het gezonde eten waaronder Paleo, en het koken zonder pakjes en zakjes meer onder de aandacht komt lijkt deze mening wel wat te veranderen.

Verzadigde vetten heb je simpelweg nodig. Je hebt ze nodig voor verschillende functies in je lichaam en je kan dan eigenlijk ook niet zonder verzadigde vetten tijdens Paleo.

Je hebt verzadigde vetten onder andere nodig voor het goed laten functioneren van je darmen, hersenen en je lever. Als er weinig verzadigd vet via je eten binnenkomt werken je hersenen en lever minder goed. Je hebt het ook nodig om je darmen te beschermen tegen parasieten en schimmels en je stoelgang goed te laten verlopen.

Dit heeft in eerste instantie invloed op je toiletgang maar op de langere termijn ook op het krijgen van bijvoorbeeld darmkanker.


Hoog cholesterol

Veel mensen denken dat je door het eten van verzadigd vet een te hoog cholesterol krijgt. Dit is pertinent niet waar. Dit is ons wel jarenlang voorgehouden, en waarom?

Wellicht heeft de dieet- margarine producent hier iets mee te maken..? Hoeveel mensen halen niet iedere week een door de fabriek zo bewerkt dieet margarine product in huis omdat er op de verpakking staat dat het goed is voor hart en bloedvaten?

Dit staat echter zo ver van de ‘oorsprong’ af dat je je kan afvragen wat voor chemisch goedje je iedere dag op je brood smeert. Je lichaam herkent dit niet als voedsel en en dit zal dan ook eerdere een negatieve invloed hebben op je welzijn dan een positieve.


Verzadigde vetten tijdens Paleo

Wil je je gezondheid een boost geven? Gebruik juist verzadigde vetten tijdens Paleo maaltijden.

De gezonde verzadigde vetten zitten onder andere in: Olijfolie, avocado, Eigeel, Kokosolie en Grasboter.

Als je dit toevoegt aan je gezonde en gevarieerde Paleo maaltijden zal je je energieker voelen, je beter kunnen concentreren en je zult gezonder zijn. En dat allemaal door verzadigd vet! Wie had dat gedacht?

Dus doe je gezondheid een plezier, en voeg die verzadigde vetten tijdens Paleo maaltijden toe.

Fitter & Gezonder Worden?

Ontvang de redenen waarom jij geen vet KAN verliezen..
& ontdek hoe het jou vanaf nu DANKZIJ PALEO wel gaat lukken…

KRIJG GRATIS TOEGANG »

PS: Alles weten over Paleo? Raadpleeg onze Ultieme Paleo Beginnersgids

PPS: Download ook gratis onze Paleo voedingslijst »

Ontdek alle geheimen over vet verliezen.

De reden waarom jij er tot op heden nog niet in geslaagd bent om blijvend vet te verliezen is eenvoudig. ZE willen gewoon niet dat jij vet verliest & je gezond en fit voelt.

Benieuwd wat er voor jou verzwegen wordt?

Schrijf je hieronder in met je naam & e-mailadres en ontvang gratis toegang tot ons exclusief ledengedeelte (inclusief dé redenen waarom jij nooit vet verliest + veel véél meer!).

Krijg meer energie