Waaruit Bestaat Een Verantwoord Tussendoortje?

Waaruit Bestaat Een Verantwoord Tussendoortje (Niet)?

Paleo tip: Waaruit Bestaat Een Verantwoord Tussendoortje (Niet)?
Verantwoord Tussendoortje

Voor de meeste mensen die willen afvallen is het laten vallen van tussendoortjes het moeilijkst. Een aanpassing doen aan de drie hoofdmaaltijden per dag lukt de meeste mensen wel, maar wat doe je als je tussendoor honger hebt?

Veel diëten zijn streng en beperken drastisch de calorie inname, bij het Paleo dieet is dat niet het geval.

Een verantwoord tussendoortje mag best op zijn tijd! Maar wat is nu een verantwoord tussendoortje? In dit artikel lees je daar meer over.


Wat is een verantwoord tussendoortje dat in het Paleo dieet past?

Zoals je waarschijnlijk al wel gelezen hebt is het Paleo dieet gebaseerd op eten uit de oertijd. Eten dat dus rechtstreeks uit de natuur komt zonder toevoegingen.

Een verantwoord tussendoortje met gezonde vetten zijn een handje noten. Maar laat het wel bij een handje als je wilt afvallen, want noten barsten van de calorieën.

Een groot voordeel aan noten is dat het vullend is. Als je meer zin hebt in een lichter en frisser tussendoortje, maak dan eens een lekkere salade van groenten of fruit.

Let daar bij op dat je geen kant en klare slasaus erover heen doet, maar maak zelf een dressing met bijvoorbeeld olijfolie. En ben je gek op chocolade? Neem dan als verantwoord tussendoortje een stukje pure chocolade.

Hier is weinig aan toegevoegd en het is rijk aan antioxidanten.

Wat kun je beter niet tussendoor eten?

In de supermarkt is er aan keus geen gebrek wat betreft tussendoortjes. Maar een kant en klaar verantwoord tussendoortje is moeilijk te vinden. Je wordt overspoeld met producten die claimen gezond te zijn, zoals fruitkoeken en mueslirepen.

Deze producten barsten van suikers, zoetstoffen en geharde transvetten. Een beter alternatief is een bakje (biologische) yoghurt of kwark met een schepje muesli. Ook de meeste producten met chocola zijn niet goed en bevatten allerlei toevoegingen, ga liever voor pure chocolade.

En zoals je eerder ook al las zijn noten een goed tussendoortje, maar borrelnootjes en dergelijke vallen hier niet onder! Eet de noten zo puur mogelijk zonder enige toevoegingen. Ook de meeste chips-soorten in de doorsnee supermarkt bevatten veel zout en ongezonde vetten, die kun je dus ook beter laten staan.

Wat betreft het drinken is er ook veel ongezonds te koop. Al het frisdrank kun je wel laten staan, ga liever voor groene thee en drink veel water.

Genoeg keus blijft er over om een verantwoorde tussendoortje te eten. Wees creatief, zorg voor genoeg afwisseling en je zult heerlijk genieten van je snacks!

Fitter & Gezonder Worden?

Ontvang de redenen waarom jij geen vet KAN verliezen..
& ontdek hoe het jou vanaf nu DANKZIJ PALEO wel gaat lukken…

KRIJG GRATIS TOEGANG »

PS: Alles weten over Paleo? Raadpleeg onze Ultieme Paleo Beginnersgids

PPS: Download ook gratis onze Paleo voedingslijst »

Ontdek alle geheimen over vet verliezen.

De reden waarom jij er tot op heden nog niet in geslaagd bent om blijvend vet te verliezen is eenvoudig. ZE willen gewoon niet dat jij vet verliest & je gezond en fit voelt.

Benieuwd wat er voor jou verzwegen wordt?

Schrijf je hieronder in met je naam & e-mailadres en ontvang gratis toegang tot ons exclusief ledengedeelte (inclusief dé redenen waarom jij nooit vet verliest + veel véél meer!).

Krijg meer energie