Tandenpoetsen Tijdens Paleo Op De Gezonde Manier?

Tandenpoetsen Tijdens Paleo Op De Gezonde Manier

Paleo tip: Tandenpoetsen Tijdens Paleo Op De Gezonde Manier
Tandenpoetsen tijdens Paleo

Het poetsen van je tanden met tandpasta is tegenwoordig zo normaal dat we er niet eens over nadenken. Bijna iedereen denkt dat tandpasta de beste manier is om je tanden schoon te houden. Dit is fout.

Paleo deelt deze mening en daarom bespreken we in dit artikel het vraagstuk tandenpoetsen tijdens Paleo, op de gezonde manier…


Tandproblemen: een universele kwestie?

We poetsen twee maal daags onze tanden, we flossen regelmatig en dan gaan we nog minimaal twee keer per jaar op bezoek bij de tandarts. We doen zo veel mogelijk aan preventie; maar de gezondheid van onze tanden wordt er niet beter op.

Sterker nog, we lijken wel geplaagd door allerlei tandproblemen zoals scheve tanden, tandvleesontsteking, holten, tandgevoeligheid en ga zo maar door.

Tegelijkertijd, als we naar dieren kijken, lijken zij het beter te doen dan de mens. Vaak hebben ze gezonde tanden en staan ze bovendien mooi recht.

Heb je ooit een dier gezien met een beugel? Wij niet.

Paleo gaat er daarom vanuit dat wij als mensen verkeerd eten. Het gefabriceerde voedsel dat in supermarkten ligt, is reeds zo ver verwijderd van natuurlijk voedsel dat we nu de problemen onder ogen moeten komen.

De hedendaagse voeding die wij binnenkrijgen zal dus nog wel eens een reden kunnen zijn voor onze tandproblemen.


Commerciële tandpasta: niet doen!

Wanneer je volgens het paleo dieet wilt gaan tandenpoetsen, zul je allereerst de tandpasta uit je leven moeten bannen. Tandpasta bevat namelijk vieze chemische stoffen die dingen nog erger kunnen maken dan tevoren.

Tandpasta vormt namelijk een groot probleem voor het tandglazuur. Het natuurlijke heelproces wordt verstoord waardoor het glazuur kan afbreken.


Tandenpoetsen tijdens Paleo: Brush your teeth the Paleo way

De oplossing voor natuurlijk en gezonde tanden ligt voor je. Poets je tanden op paleo’s wijze en je zult versteld staan van de enorme verbetering!

Paleo stelt voor om kokosolie te gebruiken tijdens het tandenpoetsen. Kokosolie heeft een reeks aan antibacteriële eigenschappen.

Maar niet alleen kokosolie is een aanrader; ook natriumbicarbonaat (baking soda/zuiveringszout) is een geliefd middel. Het heeft naast een reinigende werking, zelfs blekende eigenschappen!

Om een optimaal resultaat te creëren, is het van belang de kokosolie en natriumbicarbonaat te mengen met wat pepermuntolie.


Tandenpoetsen tijdens Paleo: Het paleo principe

Wanneer je immers begonnen bent aan het paleo dieet, zul je merken dat het gebit- en de problemen rondom, verbeterd zijn. Let op: Tandenpoetsen tijdens Paleo biedt vaak een verbetering, maar geen totale oplossing.

Fitter & Gezonder Worden?

Ontvang de redenen waarom jij geen vet KAN verliezen..
& ontdek hoe het jou vanaf nu DANKZIJ PALEO wel gaat lukken…

KRIJG GRATIS TOEGANG »

PS: Alles weten over Paleo? Raadpleeg onze Ultieme Paleo Beginnersgids

PPS: Download ook gratis onze Paleo voedingslijst »

Ontdek alle geheimen over vet verliezen.

De reden waarom jij er tot op heden nog niet in geslaagd bent om blijvend vet te verliezen is eenvoudig. ZE willen gewoon niet dat jij vet verliest & je gezond en fit voelt.

Benieuwd wat er voor jou verzwegen wordt?

Schrijf je hieronder in met je naam & e-mailadres en ontvang gratis toegang tot ons exclusief ledengedeelte (inclusief dé redenen waarom jij nooit vet verliest + veel véél meer!).

Krijg meer energie