Snurken Door Overgewicht Stoppen? | Paleodieettips.com

Kun Je Snurken Door Overgewicht? Wat Doe Je Eraan?

Paleo tip: Kun Je Snurken Door Overgewicht? Wat Doe Je Eraan?
Snurken door overgewicht

Snurken kan een vervelend probleem zijn. Zowel voor snurkers als voor de bedpartners. Sommige partners hebben er in zo’n mate last van dat het leidt tot slaapproblemen en vermoeidheid overdag, waardoor het psychisch welzijn afneemt.

Maar niet alleen leidt de bedpartner er onder, ook de snurker zelf. Hardnekkig snurken kan leiden tot concentratieproblemen, hoofdpijn, hoge bloeddruk en stress.

Er zijn meerdere oorzaken voor snurken, één daarvan is overgewicht. In dit artikel lees je meer over snurken door overgewicht en wat andere oorzaken van snurken kunnen zijn.


Snurken door overgewicht

Snurken door overgewicht komt vooral bij mannen voor. Bij vrouwen met overgewicht komt het minder voor, omdat het vet bij vrouwen vooral op de heupen en dijen zit.

Bij mannen zit het vet vooral rond de hals en de hals speelt een belangrijke rol bij het snurken. Vet rond de hals zorgt voor blokkade van de luchtwegen, waardoor de kans op snurken toe neemt.

Niet alleen vet rond de hals verhoogt de kans op snurken, maar ook een dikkere buik. Door een dikkere buik wordt de druk op het middenrif verhoogd, waardoor het longvolume en ingeademde lucht afneemt.

Ook dit verhoogt de kans op snurken.

Is afvallen de oplossing tegen snurken?

Wanneer er sprake is van snurken door overgewicht kan een aanzienlijke afname van het gewicht snurkproblemen verminderen en soms zelfs helemaal verhelpen.

Afvallen kan dus een oplossing bieden tegen het snurken. Echter zijn er ook andere oorzaken die snurken tot gevolg kunnen hebben.

Andere oorzaken van snurken

Niet alleen ontstaat snurken door overgewicht, maar er kunnen ook andere redenen zijn waarom snurken ontstaat:

  • Hooikoorts
  • Roken: rook stimuleert het slijmvlies in de keelholte. Hierdoor kan het slijmvlies gaan opzwellen waardoor snurken wordt bevorderd.
  • Zwangerschap: het lichaam houdt meer vocht vast en de aderen hebben een betere doorbloeding. Hierdoor zwellen de slijmvliezen op en worden de luchtwegen geblokkeerd.
  • Afwijkingen in de hormoonhuishouding: bij te weinig schildklierhormoon en te veel groeihormoon.
  • Leeftijd: naarmate men ouder wordt neemt de kans op snurken toe. Na ongeveer het 60e levensjaar neemt de kans op snurken weer af.
  • Alcohol: door alcohol verslappen de spieren in de keelholte en wordt de ademhaling verstoort in de slaap.
  • Verkoudheid: de slijmvliezen in de neus- en keelholte worden dikker, waardoor ingeademde lucht lastiger door de neus kan stromen.
  • Medicatie met een spierverslappend effect.

Er is een duidelijk verband tussen snurken en overgewicht.

Afvallen kan de oplossing zijn, mocht dat bij jou niet werken, dan is het belangrijk om te onderzoeken welke oorzaken nog meer mee kunnen spelen bij het snurkprobleem.

Fitter & Gezonder Worden?

Ontvang de redenen waarom jij geen vet KAN verliezen..
& ontdek hoe het jou vanaf nu DANKZIJ PALEO wel gaat lukken…

KRIJG GRATIS TOEGANG »

PS: Alles weten over Paleo? Raadpleeg onze Ultieme Paleo Beginnersgids

PPS: Download ook gratis onze Paleo voedingslijst »

Ontdek alle geheimen over vet verliezen.

De reden waarom jij er tot op heden nog niet in geslaagd bent om blijvend vet te verliezen is eenvoudig. ZE willen gewoon niet dat jij vet verliest & je gezond en fit voelt.

Benieuwd wat er voor jou verzwegen wordt?

Schrijf je hieronder in met je naam & e-mailadres en ontvang gratis toegang tot ons exclusief ledengedeelte (inclusief dé redenen waarom jij nooit vet verliest + veel véél meer!).

Krijg meer energie