Slapen Om Gewicht Te Verliezen? Ja, Het Werkt Echt!

Slapen Om Gewicht Te Verliezen? Je Zal Verrast Zijn Waarom Dit Werkt!

Paleo tip: Slapen Om Gewicht Te Verliezen? Je Zal Verrast Zijn Waarom Dit Werkt!
Slapen om gewicht te verliezen

Als je al even bezig bent met het Paleo dieet, dan weet je zeker ook dat je moet slapen om gewicht te verliezen.

Slaap is welbekend een essentieel onderdeel van een goede gezondheid, maar weinig mensen zijn ervan op de hoogte dat slechte slaap of te weinig slaap ook een sterk effect kan hebben op hun lijf om effectief vet te kunnen verbranden.

Je moet dus inderdaad voldoende slapen om gewicht te verliezen.

Maar de kwaliteit van de slaap is net zo belangrijk. Maar waarom is slaap eigenlijk van zo een groot belang en wat gebeurt er als je niet slaapt?


De positieve effecten van slapen om gewicht te verliezen

Als je een goede nachtrust geniet dan gaat je algehele stressniveau automatisch naar beneden. Zoals je wellicht wel weet kan stress de vetverbranding effectief tegenhouden.

Sterker nog, als je veel last hebt van stress kan het lijf zelfs je systeem zo aanpassen dat je helemaal geen vet meer verbrandt.

Maar dat is niet het enige voordeel dat slaap je te bieden heeft. Enige tijd nadat je in slaap gevallen bent begint je lichaam een bepaald hormoon te produceren, het zogenaamde HGH hormoon – oftewel Human Growth Hormone.

Studies hebben aangetoond dat wanneer je voldoende slaapt, dit hormoon wel ruim 1000% hoger is dan in normale toestand. Het HGH hormoon zorgt er tevens voor dat je lijf meer energie neemt uit je eigen vetreserve.

Met andere woorden, dit hormoon kan je helpen om effectief vet te bestrijden.

Wil je de kwaliteit van je slaap verbeteren, dan is het ook een mogelijkheid om melatonine te nemen, dit is verkrijgbaar bij bijna elke drogist en heeft ook een verhogend effect op de productie van HGH.


De negatieve gevolgen van te weinig slapen om gewicht te verliezen

Nu je meer te weten bent gekomen over de vele voordelen van slaap voor je gewichtsverlies, is het natuurlijk ook handig om te weten wat je kunt verwachten als je niet genoeg slaapt.

Op dat moment wordt er namelijk meer cortisol door je lijf geproduceerd. Dit hormoon staat ook wel bekend als stresshormoon.

Cortisol kan erg nuttig zijn in stressvolle situaties, maar in dit geval staat het je alleen maar in de weg als je wilt afvallen. Zodra er namelijk cortisol aangemaakt wordt, kan je lijf niet voldoende HGH produceren.

Zonder HGH vindt er geen of amper vetverbranding plaats.

Kortom, je moet dus echt voldoende slapen om gewicht te verliezen!

Fitter & Gezonder Worden?

Ontvang de redenen waarom jij geen vet KAN verliezen..
& ontdek hoe het jou vanaf nu DANKZIJ PALEO wel gaat lukken…

KRIJG GRATIS TOEGANG »

PS: Alles weten over Paleo? Raadpleeg onze Ultieme Paleo Beginnersgids

PPS: Download ook gratis onze Paleo voedingslijst »

Ontdek alle geheimen over vet verliezen.

De reden waarom jij er tot op heden nog niet in geslaagd bent om blijvend vet te verliezen is eenvoudig. ZE willen gewoon niet dat jij vet verliest & je gezond en fit voelt.

Benieuwd wat er voor jou verzwegen wordt?

Schrijf je hieronder in met je naam & e-mailadres en ontvang gratis toegang tot ons exclusief ledengedeelte (inclusief dé redenen waarom jij nooit vet verliest + veel véél meer!).

Krijg meer energie