Scampibrochette | Paleo Dieet

Scampibrochette

Paleo recept: Scampibrochette Visgerechten
Scampibrochette Recept

Sappige stukjes spek, ananas en scampi maken van deze brochette het ideale fingerfood bij het aperitief of voor je kinderen. Probeer deze overheerlijke scampibrochette uit wanneer je vlees wat zat bent gegeten en je eens iets anders op het menu wil. Het duurt niet lang om onze scampibrochettes klaar te maken, én ze zijn het helemaal waard!

Je wil misschien ook wat huisbereide ketchup als sausje bij dit recept. Maar dat is niet echt moeilijk te maken, en kan ook helemaal Paleo.

In ieder geval ben ik er van overtuigd dat je zelf, maar ook je kinderen of je echtgenoot verzot zullen zijn op deze heerlijke, sappige scampibrochette.

Scampibrochette

Ingrediënten

 • Één kilo rauwe, gepelde scampi’s
 • Een halve kilo spek (halfgekookt; in reepjes)
 • Één verse ananas (in kleine stukjes gesneden)
 • 2 kopjes huisbereide ketchup (eventueel)
 • Kleine houten brochettestokjes of spiesjes

Bereidingswijze

 1. Verwarm je over voor op 220 graden Celsius.
 2. Prik alle ingrediënten op de stokjes. Eerst de scampi (met de kromming naar je toe), daarna een stukje ananas in de kromming en ten laatste draai je het spek rondom de scampi.
 3. Probeer zo’n 2 à 3 scampi’s op ieder stokje te krijgen.
 4. Borstel alle scampibrochettes in met wat in met ketchup (als je dit wil en je al op voorhand huisbereide ketchup gemaakt hebt).
 5. Leg de scampibrochettes op de grill, in de oven of op de BBQ en kook ze een tiental minuutjes.
 6. Presenteer iedere scampibrochette leuk op een bordje en serveren maar!

Ontdek alle geheimen over vet verliezen.

De reden waarom jij er tot op heden nog niet in geslaagd bent om blijvend vet te verliezen is eenvoudig. ZE willen gewoon niet dat jij vet verliest & je gezond en fit voelt.

Benieuwd wat er voor jou verzwegen wordt?

Schrijf je hieronder in met je naam & e-mailadres en ontvang gratis toegang tot ons exclusief ledengedeelte (inclusief dé redenen waarom jij nooit vet verliest + veel véél meer!).

Krijg meer energie