Paleo Mayonaise | Paleo Dieet

Paleo Mayonaise

Paleo recept: Paleo Mayonaise Sauzen 10 min. 2

En zeggen dat ik in het begin dacht dat ik nooit nog van heerlijke mayonaise zou kunnen genieten tijdens het Paleodieet.

Man, heb ik me vergist!

Het Paleodieet biedt je de kans om nieuwe samenstellingen en smaken te ontdekken. Smaken die voor de meeste mensen onbekend zullen blijven. Ook Paleo mayonaise is zo’n samenstelling en smaak.

Paleo mayonaise: de varianten

Er zijn zelfs heerlijke varianten: baconaise, duckonaise of beefonaise. (Of spekonaise, eendonaise en rundonaise, zoals je wil ;-)).

Allen gemaakt van dierlijk vet. Respectievelijk van varken, eend en rund. Veel mensen zullen denken dat je hiermee een hartaanval klaar hebt in een potje, maar wij weten natuurlijk beter. Wij weten dat dit echt gezonde voeding is.

Het Paleo mayonaise recept dat ik je vandaag ga geven is een basis mayonaise van kokosolie. Weet ook dat je dit recept nog steeds kunt uitbreiden met bijvoorbeeld kruiden, look, ajuintjes of augurken. Zo bekom je eenvoudig een lekkere en gezonde tartaarsaus.

Om de Paleo mayonaise te maken kunnen je in principe een blender of iets dergelijks gebruiken, maar ik verkies nog steeds de manuele manier. Het is echt niet zo moeilijk om de mayonaise op te kloppen en je hebt achteraf minder afwas.

De techniek is over het algemeen hetzelfde voor alle mayonaises.

De Paleo mayonaise met kokosolie wordt gemaakt met de helft olijfolie, omdat de mayonaise anders veel te hard zou worden in de frigo. Ik raad je ook niet aan om de mayonaise alleen met olijfolie te maken, omdat dit veel te fel doorsmaakt. (Tenzij het milde olijfolie is).

Paleo mayonaise kun je het best zelf klaar maken, aangezien de mayonaise uit de winkel vaak bereid is met zonnebloem olie. Deze zijn dus niet Paleo-proof.

Zelfgemaakte Paleo mayonaise kun je ongeveer een week in de koelkast bewaren en smaakt heerlijk bij onder andere een Paleo hamburger, Paleo aardappelsalade (zonder aardappelen) of Paleo saté.

Hieronder zie je hoe eenvoudig het is om gezonde mayonaise te maken. Natuurlijk kun je het recept zoals gezegd nog steeds afwerken naar keuze en zelf varianten verzinnen. (Zoals de baconaise, waarbij je de olijf- en kokosolie vervangt door vloeibaar spekvet of gesmolten reuzel bijvoorbeeld).

Voor nu: geniet gerust met volle teugen van je Paleo mayonaise zonder schuldgevoel!

Paleo Mayonaise

Voorbereiding: 5 min.
Kooktijd: 5 min.
Totaal: 10 min.
Porties: 2

Ingrediënten

  • 2 eierdooiers
  • 1 theelepel mosterd (optioneel)
  • 3 theelepels citroensap
  • Ongeveer 250 ml olie (1/2 kokosolie, 1/2 -milde- olijfolie)

Bereidingswijze

  1. Mix de eierdooiers, de mosterd en het citroensap met ongeveer 30 ml olie (op hoge snelheid) goed door elkaar.
  2. Voeg nu druppelsgewijs de rest van de olie toe. (Belangrijk om dit druppelsgewijs te doen!) De mayonaise zal nu steeds dikker worden.
  3. Zodra de mayonaise de juiste dikte heeft bereikt kun je stoppen met het toevoegen van olijfolie.

Ontdek alle geheimen over vet verliezen.

De reden waarom jij er tot op heden nog niet in geslaagd bent om blijvend vet te verliezen is eenvoudig. ZE willen gewoon niet dat jij vet verliest & je gezond en fit voelt.

Benieuwd wat er voor jou verzwegen wordt?

Schrijf je hieronder in met je naam & e-mailadres en ontvang gratis toegang tot ons exclusief ledengedeelte (inclusief dé redenen waarom jij nooit vet verliest + veel véél meer!).

Krijg meer energie