Paleo Zonder Vlees, Is Dat Mogelijk?

Paleo Zonder Vlees, Is Dat Mogelijk?

Paleo tip: Paleo Zonder Vlees, Is Dat Mogelijk?
Paleo zonder vlees

‘Is Paleo zonder vlees mogelijk?’ Dat zullen veel vegetariërs zich misschien afvragen. Het Paleo principe focust zich voornamelijk op dierlijke producten voor een gezonde dieet. En dat is zonder meer vegetariër onvriendelijk.

Maar het is niet onmogelijk om Paleo zonder vlees te volgen. Toch niet. Met aantal aanpassingen in je eetpatroon word je zowaar een Paleo vegetariër.


Mis je voedingsstoffen met Paleo zonder vlees?

Als je Paleo strikt zou willen volgen, dan krijg je als vegetariër al gauw te weinig eiwitten binnen. Noten bevatten weliswaar proteïnes, maar ze zitten ook vol met Omega-6 vetten die voor ontstekingen in het lichaam kunnen zorgen.

Daarom zouden ze ook niet de grootste bron moeten zijn waar je je calorieën en eiwitten uit haalt. Er zijn echter alleen twee bronnen die je echt Paleo kunt noemen, en dat zijn: eieren en zuivel.

Eieren zijn een fantastische bron voor niet alleen eiwitten, maar ook cruciale micronutriënten zoals vitamine B en choline. Deze micronutriënten kun je niet vinden in plantaardig voedsel.

Een andere bron van eiwitten en vet is zuivel (als je lichaam dit tolereert). In de Paleo beweging is dit een grijs gebied en veel mensen reageren er nogal sterk op. Meestal reageren mensen op lactose of caseïne.

Als je lactose-intolerant bent, kun je zelfgemaakte yoghurt proberen of kefir. De lactose wordt namelijk afgebroken tijdens het fermentatie proces. Maar ben je intolerant voor caseïne, dan kun je beter overgaan op geiten- en of schapenmelk.

De meeste mensen kunnen echter niet genoeg eiwitten halen uit eieren en zuivel producten als ze Paleo zonder vlees willen volgen. Daarvoor moet je keren naar bronnen die niet Paleo zijn. Welke zijn het minst slecht en welke kun je zo voorbereiden dat ze minder schadelijk worden?


Een aangepaste Paleo dieet

Peulvruchten en pseudogranen bieden een goede oplossing om de tekorten aan eiwitten op te lossen. Maar deze moeten wel correct worden geprepareerd. Ze bevatten namelijk fytinezuur, lectinen en proteaseremmers.

Deze stoffen zijn ook de redenen waarom het niet thuishoort in een Paleo dieet. Ze kunnen namelijk ervoor zorgen dat nutriënten niet worden opgenomen door het lichaam en irritaties teweegbrengen in het darmkanaal. Door ze een nachtje te laten weken in water met wat azijn, worden ze grotendeels afgebroken. Het koken zal er weer voor zorgen dat de lectinen worden afgebroken.

Hoewel het weken en fermenteren van peulvruchten en pseudogranen niet echt Paleo is, komt het wel overeen met de principes van hoe onze voorouders aten.

En dat is zoveel mogelijk echt voedsel nuttigen en het mijden van bewerkt voedsel.

Paleo zonder vlees is dus goed te doen als vegetariër.

Fitter & Gezonder Worden?

Ontvang de redenen waarom jij geen vet KAN verliezen..
& ontdek hoe het jou vanaf nu DANKZIJ PALEO wel gaat lukken…

KRIJG GRATIS TOEGANG »

PS: Alles weten over Paleo? Raadpleeg onze Ultieme Paleo Beginnersgids

PPS: Download ook gratis onze Paleo voedingslijst »

Ontdek alle geheimen over vet verliezen.

De reden waarom jij er tot op heden nog niet in geslaagd bent om blijvend vet te verliezen is eenvoudig. ZE willen gewoon niet dat jij vet verliest & je gezond en fit voelt.

Benieuwd wat er voor jou verzwegen wordt?

Schrijf je hieronder in met je naam & e-mailadres en ontvang gratis toegang tot ons exclusief ledengedeelte (inclusief dé redenen waarom jij nooit vet verliest + veel véél meer!).

Krijg meer energie