Wat Betekent Paleo Voor Sporters?

Wat Betekent Paleo Voor Sporters?

Paleo tip: Wat Betekent Paleo Voor Sporters?
Paleo voor sporters

Volg jij al langer het Paleo dieet, maar weet je niet of Paleo voor sporters ook geschikt is? Of begin je net met dit dieet en vraagt je af of het toch voor een ander dieet zou moeten kiezen?

Paleo voor sporters is een speciaal geval en er zijn een aantal dingen waar je aandacht aan moet besteden wanneer je dit dieet volgt. In je oude leven heb je waarschijnlijk je sportactiviteiten kunnen verzorgen door het innemen van extra energie in de vorm van koolhydraten.

Deze koolhydraten bestonden echter met name uit snelle suikers en granen, en het zijn juist deze koolhydraten die je op dit dieet vermijden moet.

Toch is Paleo voor sporters juist uitermate geschikt en in dit artikel gaan weer uitleggen waarom dat precies zo is.

Paleo voor sporters is een uitstekende keuze

Toen je dit dieet nog niet volgde, verbrandde je met name koolhydraten. Op het Paleo dieet wordt je inname van koolhydraten echter sterk beperkt, waardoor je deze vervangen moet door andere voedingsstoffen. Dit is echter iets goeds.

Je moet namelijk begrijpen dat je lijf alleen maar 500 g koolhydraten kan opslaan en dit is gelijk aan 2000 calorieën. Zodra je dit dieet volgt, gaat je lijf echter over op het verbranden van vetten uit je vetreserve.

Hierdoor heb je plotseling toegang tot ruim 40.000 cal, zelfs als je zeer slank bent.

Tijdens het sporten kan zo een typisch dipje vermeden worden, en dit resulteert op den duur in een groter uithoudingsvermogen en een betere prestatie.

Wel heeft je lichaam ongeveer drie weken de tijd nodig om deze switch te kunnen maken. Het is dus belangrijk dat je geduld hebt.

Paleo voor sporters en extra voedingsstoffen

Ben jij een fanatieke sporter, dan verbrand je ook meer energie en het is van groot belang dat je deze voldoende aanvult. Dit doe je natuurlijk door meer te eten. Maar omdat je minder koolhydraten binnenkrijgt, zul je deze moeten vervangen door een andere voedingsstof.

Vetten bieden meer energie per gram dan koolhydraten en zijn daarnaast ook essentieel voor een goede gezondheid.

Daarnaast heb je met name echter ook veel eiwitten nodig. Deze dienen als bouwstoffen voor je spieren en ondersteunen het herstelproces. De ideale voeding voor Paleo voor sporters is dan ook het nederige ei.

Eieren bevatten voldoende energie, met een combinatie van vetten, eiwitten en vitaminen.

Ook kokosolie is een aanrader voor sporters die dit dieet volgen. Deze olie wordt direct omgezet in energie, net zoals koolhydraten, en kan je tijdens het sporten voorzien van die extra kick die je nodig hebt.

Fitter & Gezonder Worden?

Ontvang de redenen waarom jij geen vet KAN verliezen..
& ontdek hoe het jou vanaf nu DANKZIJ PALEO wel gaat lukken…

KRIJG GRATIS TOEGANG »

PS: Alles weten over Paleo? Raadpleeg onze Ultieme Paleo Beginnersgids

PPS: Download ook gratis onze Paleo voedingslijst »

Ontdek alle geheimen over vet verliezen.

De reden waarom jij er tot op heden nog niet in geslaagd bent om blijvend vet te verliezen is eenvoudig. ZE willen gewoon niet dat jij vet verliest & je gezond en fit voelt.

Benieuwd wat er voor jou verzwegen wordt?

Schrijf je hieronder in met je naam & e-mailadres en ontvang gratis toegang tot ons exclusief ledengedeelte (inclusief dé redenen waarom jij nooit vet verliest + veel véél meer!).

Krijg meer energie