Waaruit Bestaat Paleo Voeding?

Waaruit Bestaat Paleo Voeding?

Paleo tip: Waaruit Bestaat Paleo Voeding?
Waaruit bestaat Paleo voeding?

Toen de Romeinen in de lage landen aankwamen troffen ze daar een paar groepen mensen die paleo voeding aten en heel gezond leefden.

De Romeinen zelf hadden al diverse voedingsmiddelen die werden behandeld om ze langer goed te houden. Vlees werd gepekeld bijvoorbeeld. Vruchten werden met suikers opgeslagen in potten, ook al om ze langer te kunnen bewaren. Maar de Paleo manier van leven, was voor de Romeinen toen nog onbekend.

Helaas hebben onze voorouders, en wij ook, veel van de eetgewoontes van de Romeinen overgenomen.

Het dieet van deze stammen, en van hun voorouders is het voedsel zoals het in de natuur gevonden wordt, dat noemen we nu paleo voeding, eten zoals de jager-verzamelaars het deden.

Waarom zou je appelsap kopen dat in een fabriek gemaakt is en waar conserveermiddelen en vooral suiker aan zijn toegevoegd, als je ook drie gezonde gewone appels kunt eten? Maar natuurlijk wel appels van je eigen appelboom, of van die van de buren.

Het gemak dient de mens, het is zo makkelijk een pakje vruchtensap uit het schap in de supermarkt te halen. Lekker voor bij de lunch in de kantine op je werk. Samen met een frietje en een bitterbal. Maar appelsap is toch gezond, hoort dat niet bij paleo voeding?
De fabrikant van appelsap wil dat je dat denkt, maar dat soort eten en drinken is helemaal niet zo gezond, vooral door de toegevoegde bestanddelen. Paleo voeding daarentegen is voeding zoals ons lichaam het nodig heeft.

Melk is geen paleo voeding

Melk is bedoeld voor het kalf. Mensen die begonnen met melk van koeien te drinken kwamen er al snel achter dat te veel melk diarree veroorzaakte. De meeste mensen in die tijd konden de melk zelfs helemaal niet verdragen.

Melk wordt tegenwoordig fabrieksmatig zo bereidt dat er eigenlijk niets natuurlijks meer aan is. Ook de manier van melk produceren is niet natuurlijk meer, het resultaat is dan ook geen paleo drinken of paleo voeding.

In de moderne frisdranken zitten enorm veel suiker, cafeïne en andere foute energieleveranciers. Fout omdat de energie maar van korte duur is en het lichaam daarna nog vermoeider is.

De zogenaamde energy drinks maken de vermoeidheid, na een grotere hoeveelheid foute energie, alleen maar erger, net als koffie of bepaalde theesoorten. Dat is geen paleo voeding.

Het juiste vlees, wel paleo voeding

Eet een gezonde hoeveelheid goed, gaar vlees of vis, van gezonde dieren uit de bio landbouw, samen met verse groenten, liefst rauw natuurlijk.

Er zijn groenten die rauw erg scherp smaken, de meeste koolsoorten bijvoorbeeld. Die zou je kunnen blancheren. Dat is onderdompelen in kokend water, niet om de groente te garen maar om in dit geval de scherpe smaak weg te halen.

Eet ook veel fruit, maar let op, eet niet dat hele bakje kersen dat je op de Betuwe gekocht hebt gelijk leeg. Ook fruit bevat suiker, fructose, dat beter is voor het menselijk lichaam, maar toch, suiker. En er werd beslist geen suiker in de paleo thee gedaan.

Fitter & Gezonder Worden?

Ontvang de redenen waarom jij geen vet KAN verliezen..
& ontdek hoe het jou vanaf nu DANKZIJ PALEO wel gaat lukken…

KRIJG GRATIS TOEGANG »

PS: Alles weten over Paleo? Raadpleeg onze Ultieme Paleo Beginnersgids

PPS: Download ook gratis onze Paleo voedingslijst »

Ontdek alle geheimen over vet verliezen.

De reden waarom jij er tot op heden nog niet in geslaagd bent om blijvend vet te verliezen is eenvoudig. ZE willen gewoon niet dat jij vet verliest & je gezond en fit voelt.

Benieuwd wat er voor jou verzwegen wordt?

Schrijf je hieronder in met je naam & e-mailadres en ontvang gratis toegang tot ons exclusief ledengedeelte (inclusief dé redenen waarom jij nooit vet verliest + veel véél meer!).

Krijg meer energie