Waaruit Bestaat Een Volwaardige Paleo Maaltijd?

Waaruit Bestaat Een Volwaardige Paleo Maaltijd?

Paleo tip: Waaruit Bestaat Een Volwaardige Paleo Maaltijd?
Paleo maaltijd

Zodra je een begin hebt gemaakt aan het Paleo dieet, vraag je je vaak af hoe je je Paleo maaltijd zou moeten samenstellen.

Immers, de voedingsmiddelen die nu op het menu staan zijn vaak heel anders dan wat je gewend was. Niet alleen hou je er een hele andere eetwijze op na, je volgt nu ook andere maatstaven op het gebied van de voedingsstoffen die je moet binnenkrijgen.

Dus waaruit bestaat dan een volwaardige Paleo maaltijd en welke producten moet je hierbij vooral vermijden?

Dit en meer gaan we bespreken in onderstaand artikel.

Een volwaardige Paleo maaltijd bereiden

Wanneer je overstapt op het Paleo dieet erken je plotseling dat vetten en eiwitten je vriend zijn.

Rood vlees veroorzaakt geen hart- en vaatziekten, maar is juist een goede bron van eiwitten en ijzer. Ook het nederige ei, dat voorheen altijd beschuldigd werd van zijn te hoge cholesterolgehalte, is tijdens het Paleo dieet juist een uitstekende keuze voor een dagelijks ontbijt.

Koolhydraten vormen een heel ander verhaal. Hier heeft ons lijf namelijk veel minder van nodig dan van andere macro-nutriënten, terwijl deze juist wel in ons vorige leven ten minste driemaal daags op het menu stonden.

Granen en zuivel eet je tegenwoordig niet meer, dus hoe vul je je bord dan nu? Heel simpel, een volwaardige Paleo maaltijd bestaat uit een aantal belangrijke componenten, namelijk: eiwitten als voornaamste voedingsbron, een gezonde hoeveelheid vetten en voldoende vitaminen en mineralen in de vorm van groenten.

Een Paleo maaltijd samenstellen in het dagelijkse leven

Als je naar de componenten kijkt van een gezonde Paleo maaltijd, dan zie je eiwitten op de voorgrond staan.

Dit kan bijvoorbeeld in de vorm van een lekker stuk zalm. Hier zitten echter niet alleen veel eiwitten in, maar ook een goede portie gezonde vetten. Kies je voor een magere eiwitbron zoals kip, zorg er dan voor dat je voldoende grasboter en olijfolie erbij gebruikt.

Bij dat lekkere stukje zalm kun je nog een grotere portie snijboontjes met boter en spek maken, om zo voldoende groenten binnen te krijgen. Dit is niet alleen een smakelijke maaltijd, maar is tevens ook erg vullend.

Overdag kun je eieren, noten en zaden, groenten en fruit eten. Hier kun je talloze variaties mee bedenken, zoals bijvoorbeeld heerlijke pannenkoeken voor het ontbijt, gemaakt van een handvol gemalen amandelen of hazelnoten.

Fitter & Gezonder Worden?

Ontvang de redenen waarom jij geen vet KAN verliezen..
& ontdek hoe het jou vanaf nu DANKZIJ PALEO wel gaat lukken…

KRIJG GRATIS TOEGANG »

PS: Alles weten over Paleo? Raadpleeg onze Ultieme Paleo Beginnersgids

PPS: Download ook gratis onze Paleo voedingslijst »

Ontdek alle geheimen over vet verliezen.

De reden waarom jij er tot op heden nog niet in geslaagd bent om blijvend vet te verliezen is eenvoudig. ZE willen gewoon niet dat jij vet verliest & je gezond en fit voelt.

Benieuwd wat er voor jou verzwegen wordt?

Schrijf je hieronder in met je naam & e-mailadres en ontvang gratis toegang tot ons exclusief ledengedeelte (inclusief dé redenen waarom jij nooit vet verliest + veel véél meer!).

Krijg meer energie