Paleo En Slaapapneu, Is Er Een Verband?

Paleo En Slaapapneu, Is Er Een Verband?

Paleo tip: Paleo En Slaapapneu, Is Er Een Verband?
Paleo en slaapapneu

Paleo en slaapapneu kunnen in enkele gevallen met elkaar in verband worden gebracht. Slaapapneu komt vaak voor bij personen die te zwaar zijn.

Daarom is het om de slaapapneu te verminderen van belang dat de personen die te zwaar zijn op de eerste plaats gewicht gaan verliezen.

Een goed middel daarvoor is het volgen van het Paeo dieet. Door het volgen van het Paleo dieet zal men in het begin afvallen waardoor ook de slaapapneu in gunstige mate wordt beïnvloedt.


Wat is slaapapneu?

Slaapapneu is een ademstilstand die zich tijdens de slaap voordoet en langer dan 10 seconden aanhoudt. Wanneer dit meer dan 10 keer in een uur voordoet spreken we van slaap apneusyndroom.

Omdat er bij een slaapapneu niet meer rustig wordt geademd zal ook het zuurstofgehalte in de weefsels verminderen. Op een bepaald moment zullen de hersenen een signaal geven om wakker te worden wat vaak met een schok plaatsvindt. Daarna zal de ademhaling ook weer gewoon beginnen.

Nu is het normaal dat bij iedereen wel eens dit verschijnsel zich voordoet. Echter dat is niet ongezond als het soms voorkomt. Het is slecht voor de gezondheid als de apneus vaak plaatsvinden en lang duren.

Slapen

Slaap voor de mens is belangrijk. Wanneer we ’s nachts slapen zal dat ongeveer 15-20% uit een diepe slaap bestaan. In deze fase werken de hersenen zeer langzaam.

Tijdens deze periode kunnen de hersenen zich goed herstellen. Gedurende de slaap bevinden we ons voor ongeveer 15-20% in een droomslaap. De hersenen werken hierbij zeer snel.

Het andere deel van de slaap zal men meestal rustig en ontspannen in bed liggen. Gedurende deze periode is men gemakkelijk wakker te maken.

Wanneer je last hebt van te veel apneu momenten is er onvoldoende diepe slaap en is er ook te weinig droomslaap. Daarom zal een overdaad van apneu leiden tot slaperigheid, geheugen verlies en concentratiestoornissen.

Risicofactor voor slaapapneu

We hebben reeds vermeld dat mensen met een overgewicht een verhoogd risico voor apneu aanvallen hebben. Daarom kan Paleo en slaapapneu met elkaar in verband worden gebracht.

Eten van een gezond voedsel is van belang om fysiek actief te blijven en om de apneu aanvallen te bestrijden.

Bij het gebruik van het Paleo dieet, waardoor het gewicht wordt verbeterd, zal ook de slaapapneu in gunstige mate worden beïnvloed. Wanneer je last hebt van apneu en hiervoor naar de arts gaat zal hij zeker de raad geven om gezond te gaan eten en om gewicht te verliezen.

Omdat Paleo een gezonde manier van leven is is Paleo en slaapapneu met elkaar verbonden.

Zijn paleo en slaapapneu met elkaar verbonden?

Paleo en slaapapneu zijn met elkaar verbonden omdat het hierbij gaat om overgewicht. Het volgen van het Paleo dieet kan slaapapneu bestrijden omdat men hierdoor gewicht verliest.

Uitzonderingen

Overgewicht zal niet altijd de oorzaak zijn van apneu aanvallen. Een persoon die er voor zorgt dat het gewicht op peil blijft en gezond eet kan toch slaapapneu aanvallen krijgen.

De oorzaken van apneu kunnen verschillend zijn. Paleo en slaapapneu kunnen een gunstige uitwerking op elkaar hebben maar niet in alle gevallen. Er zijn verschillende manieren om slaapapneu te bestrijden.

Wanneer u er last van hebt ga dan tijdig naar uw huisarts. Hij zal de juiste diagnose en behandelingsmethode opstellen.

Fitter & Gezonder Worden?

Ontvang de redenen waarom jij geen vet KAN verliezen..
& ontdek hoe het jou vanaf nu DANKZIJ PALEO wel gaat lukken…

KRIJG GRATIS TOEGANG »

PS: Alles weten over Paleo? Raadpleeg onze Ultieme Paleo Beginnersgids

PPS: Download ook gratis onze Paleo voedingslijst »

Ontdek alle geheimen over vet verliezen.

De reden waarom jij er tot op heden nog niet in geslaagd bent om blijvend vet te verliezen is eenvoudig. ZE willen gewoon niet dat jij vet verliest & je gezond en fit voelt.

Benieuwd wat er voor jou verzwegen wordt?

Schrijf je hieronder in met je naam & e-mailadres en ontvang gratis toegang tot ons exclusief ledengedeelte (inclusief dé redenen waarom jij nooit vet verliest + veel véél meer!).

Krijg meer energie