Paleo En Menstruatiekrampen. Kan Je Dat Oplossen?

Paleo En Menstruatiekrampen. Kan Je Dat Oplossen?

Paleo tip: Paleo En Menstruatiekrampen. Kan Je Dat Oplossen?
Paleo en menstruatiekrampen

Menstruatiekrampen. Bijna elke vrouw kent het gevoel wel. Velen vrouwen grijpen ook direct naar pijnstillers om de pijn enigszins te drukken.

Het is een zeer vervelende bijverschijnsel als je maandstonden arriveren. Maar is het normaal en kun je het verminderen of zelfs laten verdwijnen?

Paleo en menstruatiekrampen verminderen met deze leefstijl, is zeer goed mogelijk.


Wat zijn menstruatiekrampen?

Heel simpel gezegd zijn menstruatiekrampen gewoon het samentrekken van spieren net als elke andere spierspasme als je bijvoorbeeld te hard aan het trainen bent. Het is moeilijk te zeggen waar de oorzaak ligt van menstruatiekrampen. In bepaalde gevallen is het iets genetisch. Het gaat ook samen met iemands leeftijd.

Jongere mensen hebben het vaak erger, ook vroeg de puberteit ingaan kan een rol spelen. Wat de oorzaak ook is, vaak is het een zaak van een ontstekingsprobleem in het lichaam. De ontsteking wordt gecreëerd door een hormoon genaamd prostaglandine. Een hoge niveau aan prostaglandines zorgt ervoor dat de spieren rondom je baarmoeder zich zullen samentrekken.

Dit zorgt voor pijnlijke menstruatiekrampen en andere symptomen.

We kunnen onderscheid maken uit twee verschillende menstruatiekrampen: primaire en secundaire.

Secundaire dysmenorroe (dysmenorroe is wanneer een vrouw last heeft zeer pijnlijke krampen dat in haar dagelijkse bezigheden kan verhinderen) ontwikkelt zich vaak wat later. De menstruatiepijn komt voort uit een onderliggende probleem dat dieper ligt dan de krampen zelf. Het kan bijvoorbeeld veroorzaakt worden door endometriose, PID en of een vleesboom.

Primaire dysmenorroe is het syndroom waar bijna elke vrouw mee te maken krijgt en ze indiceren niet iets ernstigs. Ze doen alleen veel pijn.

Paleo en menstruatiekrampen aanvechten gaan dus goed samen, omdat de Paleo leefstijl ontstekingen aanpakt.

Paleo en menstruatiekrampen: micronutriënten

Wat kan helpen bij het volgen van Paleo en menstruatiekrampen reduceren is het innemen van vitamine B1. Maar je kunt het ook verkrijgen door meer voedsel te eten dat rijk is aan vitamine B1.

Voedsel dat rijk is aan vitamine B1, zijn:

  • asperges
  • champignons
  • spinazie
  • spruitjes
  • tonijn

Je kunt ook een vitamine E supplement innemen rondom je maandstonden.

Wil je het liever uit je voeding krijgen om te zien of dat enig effect heeft? Dan kun je bijvoorbeeld avocado, amandelen, hazelnoten, spinazie of broccoli uitproberen.

Verder is magnesium ook het proberen waard. Uit onderzoeken is naar voren gekomen dat als je een week voor je menstruatie al begint met een magnesium inname van 4.5 mg dit de pijn vermindert op de eerste dag. Maar dit is ook niet zo verwonderlijk, omdat magnesium een natuurlijke spierontspanner is.

Nog een voordeel is dat je dit makkelijk uit je voeding kan krijgen zonder een supplement te hoeven innemen. Voeding dat rijk is aan magnesium, zijn: makreel, zalm, spinazie (dit is een allrounder), avocado en de meeste noten en zaden.

Paleo en menstruatiekrampen verminderen, gaat dus goed samen. Want Paleo is niet alleen een dieet, het is meer een levensstijl, de Paleo lifestyle.

Een levensstijl dat zich focust op genoeg lichamelijke beweging, het vermijden van stress en het vermijden van “giftige” voedingsstoffen.

Fitter & Gezonder Worden?

Ontvang de redenen waarom jij geen vet KAN verliezen..
& ontdek hoe het jou vanaf nu DANKZIJ PALEO wel gaat lukken…

KRIJG GRATIS TOEGANG »

PS: Alles weten over Paleo? Raadpleeg onze Ultieme Paleo Beginnersgids

PPS: Download ook gratis onze Paleo voedingslijst »

Ontdek alle geheimen over vet verliezen.

De reden waarom jij er tot op heden nog niet in geslaagd bent om blijvend vet te verliezen is eenvoudig. ZE willen gewoon niet dat jij vet verliest & je gezond en fit voelt.

Benieuwd wat er voor jou verzwegen wordt?

Schrijf je hieronder in met je naam & e-mailadres en ontvang gratis toegang tot ons exclusief ledengedeelte (inclusief dé redenen waarom jij nooit vet verliest + veel véél meer!).

Krijg meer energie