Paleo En Hoge Bloeddruk: Wat Is Het Verband?

Paleo En Hoge Bloeddruk: Wat Is Het Verband?

Paleo tip: Paleo En Hoge Bloeddruk: Wat Is Het Verband?
Paleo en hoge bloeddruk

In onderstaand artikel gaan we dieper in op het verband tussen Paleo en hoge bloeddruk. Gaan Paleo en hoge bloeddruk samen? Wat is een hoge bloeddruk en wat doet Paleo eten met je bloeddruk?


Hoge bloeddruk

Een hoge bloeddruk is iets wat in de loop der jaren bij mensen optreedt en niet een ziekte op zich. Vaak weten mensen niet dat ze er last van hebben.

Een hoge bloeddruk kan onder andere ontstaan door:

  • Aderverkalking
  • Erfelijke belasting
  • Door externe oorzaken

Het hebben van een hoge bloeddruk is iets waar je al enige tijd mee kan rondlopen zonder dat je weet dat je er last van hebt. Het heeft geen duidelijk symptomen.

Een aantal algemene symptomen waarop je alert kan zijn, zijn: kortademigheid, slecht zien en hoofdpijn.

Vooral als je al op leeftijd bent is het belangrijk regelmatig je bloeddruk te laten controleren om grotere problemen te veroorzaken.

In dit artikel zijn vooral de externe oorzaken van het krijgen van een hoge bloeddruk van belang. Hier bedoelen we mee dat een groot gedeelte van de mensen een hoge bloeddruk krijgt door hun levensstijl.

Het eten van bewerkt voedsel, waar zonder dat we het weten vaak al veel zout aan is toegevoegd. Het zelf toevoegen van zout aan ons eten.

Het algemeen geen gezonde levensstijl hanteren, kan ervoor zorgen dat iemand last krijgt van een hoge bloeddruk.

Maar de vraag is, kan Paleo een hoge bloeddruk verhelpen?


Paleo en hoge bloeddruk

Gezonde voeding is erg belangrijk bij het bestrijden van een hoge bloeddruk.

Artsen adviseren ook om zoveel mogelijk onbewerkt voedsel tot je te nemen en zo puur mogelijk te eten. Dit is natuurlijk wat Paleo is. Gezonde vetten en voldoende groenten met daarbij het weinig toevoegen van zout zijn daarbij belangrijke onderdelen.

Als je daarnaast ook nog zorgt voor voldoende beweging ben je helemaal op de goede weg! Vraag echter wel altijd advies van een arts als je begint met sporten bij een hoge bloeddruk.

Eten volgens het Paleo principe zorgt ervoor dat je hoe dan ook minder zout tot je neemt wat er alleen al voor kan zorgen dat je bloeddruk daalt.

Daarnaast geef je je lichaam wat het nodig heeft door Paleo te eten, dit zorgt voor balans in je lichaam. Dit komt uiteraard je gezondheid en ook een goede bloeddruk ten goede.

Dus eet Paleo en je hoge bloeddruk kan verdwijnen!

Fitter & Gezonder Worden?

Ontvang de redenen waarom jij geen vet KAN verliezen..
& ontdek hoe het jou vanaf nu DANKZIJ PALEO wel gaat lukken…

KRIJG GRATIS TOEGANG »

PS: Alles weten over Paleo? Raadpleeg onze Ultieme Paleo Beginnersgids

PPS: Download ook gratis onze Paleo voedingslijst »

Ontdek alle geheimen over vet verliezen.

De reden waarom jij er tot op heden nog niet in geslaagd bent om blijvend vet te verliezen is eenvoudig. ZE willen gewoon niet dat jij vet verliest & je gezond en fit voelt.

Benieuwd wat er voor jou verzwegen wordt?

Schrijf je hieronder in met je naam & e-mailadres en ontvang gratis toegang tot ons exclusief ledengedeelte (inclusief dé redenen waarom jij nooit vet verliest + veel véél meer!).

Krijg meer energie