Hoe Ziet Een Volwaardig Paleo Dagmenu Eruit?

Hoe Ziet Een Volwaardig Paleo Dagmenu Er Uit?

Paleo tip: Hoe Ziet Een Volwaardig Paleo Dagmenu Er Uit?
Paleo Dagmenu

Heb je ondertussen besloten om het Paleo dieet te volgen? Vraag je jezelf af waaruit een ideaal Paleo dagmenu bestaat?

Er zijn immers veel voedingsmiddelen die je niet meer kunt eten. Je bent dus waarschijnlijk hard op zoek naar alternatieven.

Om echter van alle voordelen van dit dieet te kunnen genieten, is het ook belangrijk dat je voldoende (en de juiste) voedingsstoffen binnenkrijgt. Dit is helemaal niet zo moeilijk als je denkt.

In een Paleo dagmenu staan er enkele voedingsstoffen centraal. Zo is het belangrijk dat je voldoende eiwitten en voldoende vetten binnenkrijgt, koolhydraten zijn echter niet zo belangrijk als de traditionele voedingsleer ons doet geloven.

Ook zal je dagmenu er met Paleo waarschijnlijk heel anders uitzien dan vroeger, omdat een bijkomend voordeel van dit dieet er ook toe leidt dat je minder honger zult hebben.

Vaak merk je dat je daardoor niet meer dan twee maaltijden per dag nodig hebt.

Ook het snacks heb je niet meer nodig, omdat je een stabiele bloedsuikerspiegel hebt. Die stabiliteit had je niet toen je nog voornamelijk van koolhydraten leefde.

Een typisch Paleo dagmenu

De meeste mensen ervaren na een aantal weken – en soms een aantal maanden – op dit dieet dat zij met twee maaltijden per dag voldoende hebben. Vaak bestaan deze twee maaltijden uit een ontbijt en uit een avondmaal.

Er zijn wel nog een aantal dingen waar je op moet letten. Ten eerste is het belangrijk om te weten dat je wellicht minder energie nodig hebt dan je aanvankelijk had gedacht. Hierdoor zou je waarschijnlijk ook sneller afvallen, en dat is natuurlijk het voornaamste doel van dit dieet.

Begin je dag goed met een eiwitrijk ontbijt, dit zorgt voor een gevuld gevoel dat langer aanhoudt en ook zorgt voor een stabiele bloedsuikerspiegel, waardoor je productiever bent en minder last zult hebben van dipjes gedurende de dag.

Een ontbijt kan bijvoorbeeld bestaan uit een smakelijke omelet, gevuld met verschillende groenten, zoals paprika, champignons en ui. De omelet kun je in olijfolie of een boter bakken.

Ook een smakelijk avondmaal past prima in een Paleo dagmenu. Dit kan dan bijvoorbeeld bestaan uit een lekker stukje zalm met wederom veel groenten en een verse salade met olijfolie.

Drinken en snacks tijdens een Paleo dagmenu

Waarschijnlijk zul je in het begin nog wel honger hebben tussen de maaltijden door, simpelweg omdat je dat zo gewend bent door je oude levensstijl.

Heb je dus uiteindelijk toch zin in een snack, grijp dan niet naar chocolade of chips, maar neem eerder een handjevol noten, zoals amandelen of walnoten.

Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om een paar stukken fruit te eten iedere dag, voor de kleine honger.

Heb je dorst? Dan is water – of als alternatief water met citroensap en wat stevia- je beste vriend.

Fitter & Gezonder Worden?

Ontvang de redenen waarom jij geen vet KAN verliezen..
& ontdek hoe het jou vanaf nu DANKZIJ PALEO wel gaat lukken…

KRIJG GRATIS TOEGANG »

PS: Alles weten over Paleo? Raadpleeg onze Ultieme Paleo Beginnersgids

PPS: Download ook gratis onze Paleo voedingslijst »

Ontdek alle geheimen over vet verliezen.

De reden waarom jij er tot op heden nog niet in geslaagd bent om blijvend vet te verliezen is eenvoudig. ZE willen gewoon niet dat jij vet verliest & je gezond en fit voelt.

Benieuwd wat er voor jou verzwegen wordt?

Schrijf je hieronder in met je naam & e-mailadres en ontvang gratis toegang tot ons exclusief ledengedeelte (inclusief dé redenen waarom jij nooit vet verliest + veel véél meer!).

Krijg meer energie