Onverzadigde Vetten Tijdens Paleo, Eten Of Niet Eten?

Onverzadigde Vetten Tijdens Paleo, Eten Of Niet Eten?

Paleo tip: Onverzadigde Vetten Tijdens Paleo, Eten Of Niet Eten?
Onverzadigde Vetten Tijdens Paleo

Paleo heeft de laatste jaren bijzonder aan populariteit gewonnen. Dat is begrijpelijk omdat veel mensen zoeken naar een dieet wat gemakkelijk is vol te houden en simpel is tijdens het gebruik. Het is niet nodig om bij het volgen van het Paleo dieet calorieën te tellen. Het is gebaseerd op dat wat de mensen vroeger aten.

Het is hierbij belangrijk dat er onbewerkt voedsel wordt gegeten waaronder vis, onbewerkt vlees, fruit, wortelen en noten. We gaan bij dit dieet terug naar de oertijd toen de mens ook onbewerkt voedsel at.

Het lichaam heeft ook vetten nodig. Lang niet alle vetten zijn ongezond. Er zijn zelfs vetten die bijdragen aan een goede gezondheid. Dit voor zowel op korte als lange termijn. Vetten zijn verbonden met het cholesterol. Wanneer de vetten een te hoog cholesterol veroorzaken kan dit leiden tot hart- en vaatziekten. We onderscheiden drie vetsoorten namelijk de verzadigde vetten en de onverzadigde vetten en de transvetten.

De onverzadigde vetten tijdens Paleo zijn gezond. Het zijn de verzadigde- en de transvetten die ongezond zijn voor het lichaam.

Dus het gebruik van onverzadigde vetten tijdens Paleo is gezond en je hebt ze ook zeker nodig.


Verschillende Vetten

We kennen de verzadigde vetten, de onverzadigde vetten en de transvetten.

De verzadigde vetten zijn ongezonde vetten. Ze komen hoofdzakelijk uit dierlijke producten zoals bijvoorbeeld kaas en roomboter. Toch heeft het menselijk lichaam ook de dierlijke vetten nodig. We moeten ook minder suikers gebruiken de dik makende koolhydraten.

Onverzadigde vetten tijdens Paleo zijn gezond. Onverzadigde vetten zijn onder andere afkomstig uit vis of olie uit zonnebloemen of mais. Veel onverzadigde vetten zijn gezond maar niet alle.

De plantaardige onverzadigde vetten zijn niet gezond. De onverzadigde olie uit vis en de olijfolie zijn wel gezond.

Onverzadigde vetten tijdens Paleo kunnen worden gegeten omdat ze gezond zijn voor het lichaam. Onverzadigde vetten zitten ook in olijfolie, noten, groene groenten en avocado’s.

Onverzadigde vetten zijn te herkennen aan de minder harde vorm van het product. Denk hierbij aan de vloeibare bakolie en vloeibare bak- een braadproducten.

We hebben ook nog de transvetten. Deze vetsoort is de slechtste vetsoort voor ons lichaam. Het lichaam kan deze vetsoort niet of heel moeilijk zelf verwerken. Het wordt in je lichaam opgeslagen en dan in het bijzonder rondom de organen en aderen.

Het is een goedkope vetsoort waardoor het veel in de voedingsindustrie wordt gebruikt. De transvetten zitten bijvoorbeeld in chips, soepen, pastasauzen enzovoort.

Ondanks de verschillende vormen vetten kan men dus met een gerust hart onverzadigde vetten tijdens Paleo blijven gebruiken.

Ondanks dat je de onverzadigde vetten tijdens Paleo kan gebruiken is het zeer belangrijk dat je zo min mogelijk transvetten tot je neemt.

Fitter & Gezonder Worden?

Ontvang de redenen waarom jij geen vet KAN verliezen..
& ontdek hoe het jou vanaf nu DANKZIJ PALEO wel gaat lukken…

KRIJG GRATIS TOEGANG »

PS: Alles weten over Paleo? Raadpleeg onze Ultieme Paleo Beginnersgids

PPS: Download ook gratis onze Paleo voedingslijst »

Ontdek alle geheimen over vet verliezen.

De reden waarom jij er tot op heden nog niet in geslaagd bent om blijvend vet te verliezen is eenvoudig. ZE willen gewoon niet dat jij vet verliest & je gezond en fit voelt.

Benieuwd wat er voor jou verzwegen wordt?

Schrijf je hieronder in met je naam & e-mailadres en ontvang gratis toegang tot ons exclusief ledengedeelte (inclusief dé redenen waarom jij nooit vet verliest + veel véél meer!).

Krijg meer energie