Waarom Een Ontbijt Om Af Te Vallen Zo Belangrijk Is!

Waarom Een Ontbijt Om Af Te Vallen Zo Belangrijk Is!

Paleo tip: Waarom Een Ontbijt Om Af Te Vallen Zo Belangrijk Is!
Ontbijt om af te vallen

Het is erg belangrijk dat je ontbijt om af te vallen! Veel mensen zijn rond de feestdagen bezig met afvallen.

Sommige willen voor de feestdagen al wat kilo’s kwijt om in die perfecte jurk te passen. Anderen willen juist het nieuwe jaar aangrijpen om eindelijk voor hun gewenste figuur te gaan.

In dit artikel behandelen we een heel belangrijk aspect van goed kunnen afvallen. Het is belangrijk dat je iedere dag ontbijt om af te vallen. In dit artikel leggen we uit waarom.


Een stevig ontbijt om af te vallen

Het is echt waar, een stevig ontbijt is onmisbaar om af te vallen. Veel mensen proberen af te vallen door minder te eten en denken dat het verstandig is om het ontbijt dan ook maar over te slaan.

Niets is minder waar.

Een ontbijt is juist erg belangrijk omdat hiermee je stofwisseling op gang komt. Ook zorgt een stevig ontbijt ervoor dat je energie krijgt en hierdoor in ieder geval genoeg energie hebt om de ochtend goed door te komen.

Welk ontbijt?

Met een stevig ontbijt bedoelen we niet per definitie een zwaar ontbijt zoals de Engelsen dit bijvoorbeeld nuttigen. Een goed ontbijt om af te vallen bestaat uit voldoende energie om je dag goed te starten.

Je kunt daarbij denken aan een kom yoghurt met fruit en een handje havermout met noten. Een flinke scheut kaneel erdoor om je stofwisseling op gang te brengen en klaar is je power- ontbijt.

Je kunt uiteraard ook ontbijten met brood, maar zorg er wel voor dat je hierbij niet te veel koolhydraten tot je neemt. Kies voor spelt-brood of koolhydraat-arm brood en het liefst met hartig beleg. (Hou er ook rekening mee dat brood eigenlijk niet 100% paleo is)

Als je kiest voor zoet beleg zoals jam of chocoladepasta kunnen je bloedsuikers erg gaan schommelen. Dit kan er voor zorgen dat je extra trek krijgt en dit komt het afvallen uiteraard niet ten goede. Suikers en zoetigheden mijden is dus de boodschap.

Een ei hoort erbij

Je zou het misschien niet direct verwachten maar een goed onderdeel van een stevig ontbijt is een ei. Uit onderzoek is gebleken dat het eten van eieren een vol gevoel geeft.

Mensen die twee eieren per dag eten tijdens hun ontbijt kunnen over de hele dag genomen ongeveer 400 tot 450 calorieën minder tot zich nemen omdat ze zich voller voelen.

Het moge duidelijk zijn dat iedere dag starten met een ontbijt om af te vallen erg belangrijk is. Het zorgt ervoor dat je stofwisseling op gang komt, dat je voldoende brandstof hebt om de dag te beginnen/ door te komen.

Als je daarbij ook nog een ei eet kan dit zorgen voor een verminderde calorie- inname. Dus begin je dag goed, en ontbijt!

Fitter & Gezonder Worden?

Ontvang de redenen waarom jij geen vet KAN verliezen..
& ontdek hoe het jou vanaf nu DANKZIJ PALEO wel gaat lukken…

KRIJG GRATIS TOEGANG »

PS: Alles weten over Paleo? Raadpleeg onze Ultieme Paleo Beginnersgids

PPS: Download ook gratis onze Paleo voedingslijst »

Ontdek alle geheimen over vet verliezen.

De reden waarom jij er tot op heden nog niet in geslaagd bent om blijvend vet te verliezen is eenvoudig. ZE willen gewoon niet dat jij vet verliest & je gezond en fit voelt.

Benieuwd wat er voor jou verzwegen wordt?

Schrijf je hieronder in met je naam & e-mailadres en ontvang gratis toegang tot ons exclusief ledengedeelte (inclusief dé redenen waarom jij nooit vet verliest + veel véél meer!).

Krijg meer energie