vetten | Paleo Dieet

Artikels over vetten

Dieet zonder koolhydraten

Waarom Een Dieet Zonder Koolhydraten Het Beste Dieet Voor Je Is!

Koolhydraten leveren de brandstof voor je lichaam in de vorm van glucose of suiker. Er zijn twee soorten koolhydraten – eenvoudige koolhydraten en complexe.

Eenvoudige koolhydraten zijn suikers, zoals die gevonden worden in snoep, fruit en gebak.

Complexe koolhydraten worden gevonden in bonen, noten, groenten en volle granen, in de vorm van zetmeel.

Veel mensen hebben last van obesitas of zijn gewoon te zwaar. Het is een epidemie aan het worden. Dit is het gevolg van het eten van veel te veel bewerkte voedingsmiddelen en het geloof dat een vetarm dieet werkt.

Als dit nieuwe informatie voor je is moet je toch eens verder lezen. Verminder de hoeveelheid suiker en granen in je dieet om gewicht te verliezen en tegelijk je gezondheid te verbeteren.

Verder lezen

Paleo vegetarisch

Is Paleo Vegetarisch?

Het Paleo dieet is een dieet dat steeds aan populariteit toeneemt. Dit is ook niet voor niks, want het dieet heeft zich effectief bewezen in de afgelopen jaren en in verschillende onderzoeken. Maar is het ook mogelijk om Paleo vegetarisch te volgen?

Als je namelijk aan dit dieet denkt, dan denk je aan de oermens die vooral toch ook veel vlees at. Als je vegetarisch eet, en dit doet omdat je denkt dat vlees slecht voor je is, dan is het wellicht een idee om deze beslissing te heroverwegen.

Eet je echter vegetarisch puur uit morele overwegingen, dan is het best mogelijk om Paleo vegetarisch te volgen.

Lees even verder.

Verder lezen

Paleo Dagmenu

Hoe Ziet Een Volwaardig Paleo Dagmenu Er Uit?

Heb je ondertussen besloten om het Paleo dieet te volgen? Vraag je jezelf af waaruit een ideaal Paleo dagmenu bestaat?

Er zijn immers veel voedingsmiddelen die je niet meer kunt eten. Je bent dus waarschijnlijk hard op zoek naar alternatieven.

Om echter van alle voordelen van dit dieet te kunnen genieten, is het ook belangrijk dat je voldoende (en de juiste) voedingsstoffen binnenkrijgt. Dit is helemaal niet zo moeilijk als je denkt.

In een Paleo dagmenu staan er enkele voedingsstoffen centraal. Zo is het belangrijk dat je voldoende eiwitten en voldoende vetten binnenkrijgt, koolhydraten zijn echter niet zo belangrijk als de traditionele voedingsleer ons doet geloven.

Ook zal je dagmenu er met Paleo waarschijnlijk heel anders uitzien dan vroeger, omdat een bijkomend voordeel van dit dieet er ook toe leidt dat je minder honger zult hebben.

Vaak merk je dat je daardoor niet meer dan twee maaltijden per dag nodig hebt.

Ook het snacks heb je niet meer nodig, omdat je een stabiele bloedsuikerspiegel hebt. Die stabiliteit had je niet toen je nog voornamelijk van koolhydraten leefde.

Verder lezen

Paleo Dieet Afvallen

Waarom Kun Je Met Het Paleo Dieet Afvallen?

Je kijkt in de spiegel en ervaart een moment van ‘wakker worden’. Je wist wel al dat je enkele pondjes was bijgekomen, maar dacht eigenlijk dat het allemaal nog wel meeviel.

Nu je in de spiegel kijkt realiseer je je dat je echt iets moet gaan doen. Je hebt waarschijnlijk al op talloze websites gekeken naar mogelijke diëten en kwam toen ontdekte je kunt met het Paleo dieet afvallen.

Kun je echt met het Paleo dieet afvallen en waarom zou je kiezen om met het Paleo dieet af te vallen en niet met een ander dieet?

Verder lezen

Noten tijdens Paleo

Waarom Zijn Noten Tijdens Paleo Gezond?

Je bent net begonnen met het Paleo dieet en zoekt nu verschillende snack-ideeën. Noten liggen dan natuurlijk wel erg voor de hand. Maar zijn noten tijdens Paleo wel zo gezond tijdens het dieet?

Immers, de traditionele voedingsleer en de ‘Schijf van Vijf’ laat ons zien dat noten vol met vet zitten en daarom staan ze ook helemaal bovenin de piramide, omdat een paar nootjes af en toe meer dan genoeg zijn.

Als je noten tijdens Paleo eet, dan zou je echter niet bang moeten zijn voor het vet, vooral als je je wat meer verdiept hebt in het dieet en hoe ons lijf echt werkt.

Desalniettemin is het een goede vraag of noten tijdens Paleo wel echt goed voor je zijn, en waarom. Laten we hier even dieper op ingaan.

Verder lezen

Ontdek alle geheimen over vet verliezen.

De reden waarom jij er tot op heden nog niet in geslaagd bent om blijvend vet te verliezen is eenvoudig. ZE willen gewoon niet dat jij vet verliest & je gezond en fit voelt.

Benieuwd wat er voor jou verzwegen wordt?

Schrijf je hieronder in met je naam & e-mailadres en ontvang gratis toegang tot ons exclusief ledengedeelte (inclusief dé redenen waarom jij nooit vet verliest + veel véél meer!).

Krijg meer energie