vergeten delen | Paleo Dieet

Artikels over vergeten delen

Waarom Is Orgaanvlees Gezond?

Waarom Is Orgaanvlees Gezond?

Er zijn heel wat redenen om de vergeten delen van het dier te eten (het orgaanvlees, de beenderen, de huid, enz.).

Eerst en vooral is er het argument dat dit goed is voor het milieu. Als we grondstoffen zullen gebruiken om bv. een koe groot te brengen tot zijn slachtgewicht, waarom verspillen we dan zoveel van het karkas?

Ook is er het ethische argument: als er een dier moet sterven om ons te voeden dan ben je toch quasi verplicht om niets van dat dier te verspillen.

En als laatste is er zelfs een smaakargument: wanneer je een recept vindt waarvan je houdt kan slachtafval zelf de grootste verrukking van een fijnproever of foodie zijn.

In dit artikel zullen we ons echter niet focussen op deze argumenten, maar op de voordelen voor je gezondheid die met orgaanvlees en de vergeten delen van het dier komen. Zelfs wanneer je niet geeft om de natuur of je de smaak niet echt kan appreciëren is het nog steeds erg interessant voor je algemene gezondheid om wat botten, wat orgaanvlees of andere ‘vergeten delen’ in je dieet op te nemen.

Zo kan je je dieet perfect balanceren en ervoor zorgen dat je alle vereiste voedingsstoffen opneemt.

Verder lezen

Ontdek alle geheimen over vet verliezen.

De reden waarom jij er tot op heden nog niet in geslaagd bent om blijvend vet te verliezen is eenvoudig. ZE willen gewoon niet dat jij vet verliest & je gezond en fit voelt.

Benieuwd wat er voor jou verzwegen wordt?

Schrijf je hieronder in met je naam & e-mailadres en ontvang gratis toegang tot ons exclusief ledengedeelte (inclusief dé redenen waarom jij nooit vet verliest + veel véél meer!).

Krijg meer energie