suiker | Paleo Dieet

Artikels over suiker

Honing en Paleo

Is Honing Paleo? Wat Doet Het Met Je Lichaam?

Is honing Paleo? Laten we er even dieper op ingaan.

Paleo is puur natuur. Terug naar de oorsprong, terug naar hoe voeding voor ons bedoeld is. Daar horen dus zeker geen suikers bij. Lastig, want we zijn in onze huidige eetpatronen gewend geraakt aan zoete smaken.

Zoet = lekker.

Onze supermarkten schreeuwen ‘BEWERKTE SUIKERS’ in alle vormen en maten. Laten deze kunstmatige suikers nu juist één van de grootste boosdoeners zijn bij overgewicht en gezondheidsproblemen.

Geen suiker dus, maar wat dan met honing tijdens het Paleodieet?

Verder lezen

Stoppen met suiker

Toen Ik Besloot Om Te Stoppen Met Suiker…

Onderstaand artikel heb ik enkele maanden geleden reeds geschreven, maar nooit gepubliceerd. Vandaag heb ik besloten om dit toch gewoon te doen. Het speelt zich af op het moment dat ik beslist heb om definitief te stoppen met suiker (of althans toch zoveel als mogelijk).

Weten wanneer het genoeg is geweest…. en er naar handelen. Ik heb een suiker detox nodig, ik ga stoppen met suiker!

Verder lezen

Koffie om af te vallen

Koffie Om Af Te Vallen, Helpt Dat Echt?

Het is nog maar de vraag of koffie echt helpt om af te vallen. Het staat wel zo goed als vast dat mensen die veel koffie drinken meestal niet echt dik worden. Maar hoe gezond is koffie echt? En helpt koffie om af te vallen?

Het drinken van tot zes koppen koffie per dag wordt niet geassocieerd met een verhoogd risico op overlijden door welke oorzaak dan ook, of op overlijden aan kanker of hart- en vaatziekten, tenminste volgens het laatste onderzoek door de Department of Nutrition, Harvard School of Public Health.(bron: http://www.hsph.harvard.edu/nutritionsource/coffee/)

Zelfs het drinken van grotere hoeveelheden koffie is dus niet uitgesproken slecht voor de gezondheid, hoewel de meningen hierover wel een beetje uiteenlopen.

Maar de vraag, helpt koffie om af te vallen is nog steeds niet beantwoord.

Verder lezen

Suikervrij Dieet

Een Suikervrij Dieet, Wat Doet Dat Met Je Lichaam?

Suikervrij dieet: past dit bij Paleo? Een suikervrij eetpatroon is zelfs een super goede match met de Paleo levensstijl!

Wanneer je Paleo eet, consumeer je namelijk helemaal geen toegevoegde suikers meer. In ieder geval geen geraffineerde suikers.

Ben jij gek op zoet? Lijkt een suikervrij dieet een onmogelijke opgave voor je? Paleo helpt je hierbij juist!

In dit artikel leggen we uit wat suiker met je lichaam doet. En nog veel belangrijker, wat de voordelen zijn van suikervrij eten. En geloof ons, dat wil je!

Verder lezen

Diabetes en Paleo

Diabetes En Paleo: Is Paleo Dé Oplossing Voor Diabetici?

Lijd jij onder de suikerziekte en vraag je je af of diabetes en Paleo wel samen gaan? Dat is eigenlijk een goede vraag, want diabetici hebben uiteindelijk een bepaald voedingsplan nodig om hun diabetes onder controle te houden.

Om te kijken of diabetes en Paleo dus samengaan, moeten we eerst kijken naar wat diabetes eigenlijk is.

Zodra je koolhydraten eet worden deze omgezet in suikers en deze komen dan in je bloed terecht. De gezonde hoeveelheid suiker in je bloed is normaal echter maar 1 theelepel – op een nuchtere maag.

Zodra de bloedsuikerspiegel dus stijgt, gaat het lichaam dit gelijk verhelpen door er insuline op af te sturen. Teveel suiker in het bloed is namelijk gevaarlijk. De insuline zorgt er dan voor dat de suiker naar de cellen van je lijf vervoerd wordt.

Zodra je echter steeds maar weer koolhydraten eet, blijft dit proces zich herhalen. Tot je op een gegeven moment steeds meer insuline moet aanmaken om de suiker af te voeren. De insuline productie wordt zo uitgeput en op dat moment lijdt je aan diabetes.

Je lijf is niet in staat om zelf voldoende insuline te produceren, dat is ook de reden waarom veel diabetici insuline moeten spuiten.

Verder lezen

Ontdek alle geheimen over vet verliezen.

De reden waarom jij er tot op heden nog niet in geslaagd bent om blijvend vet te verliezen is eenvoudig. ZE willen gewoon niet dat jij vet verliest & je gezond en fit voelt.

Benieuwd wat er voor jou verzwegen wordt?

Schrijf je hieronder in met je naam & e-mailadres en ontvang gratis toegang tot ons exclusief ledengedeelte (inclusief dé redenen waarom jij nooit vet verliest + veel véél meer!).

Krijg meer energie