soep | Paleo Dieet

Artikels over soep

Wilde champignonsoep recept

Wilde Champignonsoep (Recept)

De herfst mag dan vooral bekend staan als het seizoen van pompoen en appels, het is ook de beste tijd van het jaar om los te gaan op een andere lekkernij: wilde champignons.

Wilde champignon heeft een frissere smaak dan de meer typische champignonsoorten + een grotere variëteit aan smaak. Er zijn zelfs wilde champignons die je nooit bij de supermarkt zou kunnen kopen.

Samen met de klassieke, rijke champignonsmaak, room en een aantal kruiden heb je alle ingrediënten voor een onvergetelijke wilde champignonsoep.

Soms kun je wel bepaalde wilde champignons op de groentemarkt of bij de supermarkt kopen. Of als je avontuurlijk bent zou je ze zelfs zelf kunnen plukken. Het spreekt natuurlijk voor zich dat je niet zomaar iedere paddenstoel die je tegenkomt kunt plukken en eten. Schaf een gids aan voor jouw omgeving en leer over de verschillende paddenstoelen voordat je losgaat op het plukken.

Als je niet van wilde champignons houdt of als je er niet aan kunt komen dan kun je altijd voor de gewone champignon kiezen als alternatief.

Je zou tapiocazetmeel kunnen gebruiken als verdikkingsmiddel, maar als je meer van een dunnere textuur houdt dan kun je het ook weglaten.

Eet deze wilde champignonsoep in combinatie met heerlijke kip in rozemarijn of iets anders lekker wat je erbij wilt eten. Je kunt deze soep gemakkelijk combineren met elk soort maaltijd.

Verder lezen

Winterse groentesoep met rundvlees

Winterse Groentesoep Met Rundvlees (Recept)

Wortelen en zoete aardappelen zijn de populaire soorten van de wintergroenten, maar koolraap is wat minder geliefd vanwege zijn uitlijk: ze zien er een beetje raar en klonterig uit, zoals een uit de kluiten gewassen paarse radijs.

Maar als je verder kunt kijken dan hun uiterlijk, zijn koolrapen eigenlijk heerlijk en zeer voedzaam – ze staan bekend om hun grote hoeveelheden vitamine C en kalium en hebben ook een behoorlijke hoeveelheid van de verschillende vitamines B.

Deze winterse groentesoep met rundvlees combineert koolraap met de beter bekende wintergroenten en lekkere stukjes rundvlees die samen een heerlijke soep maken.

De bloemkoolrijst verdikt de textuur en geeft je een soort “groente en rijst” soep effect, maar dan zonder de korrels. Als je nog nooit bloemkoolrijst hebt gemaakt, geen paniek, het is heel eenvoudig.

Neem de bloemkoolroosjes en rasp ze op dezelfde manier zoals je kaas of iets anders zou raspen. Je zult een berg bloemkool overhouden met de textuur van rijst, perfect voor het toevoegen aan de soep (of iets anders).

Dit is een heerlijke winterse groentesoep met rundvlees om willekeurige stukjes en restjes van groenten te gebruiken. Een halve aardappel? Doe het er maar in. Blokjes pompoen over? Doe het maar in de pan.

Niet helemaal genoeg van één van de ingrediënten, maar wel van een ander ingrediënt? Geen probleem. Doe het allemaal bij elkaar, kook het en geniet!

Verder lezen

Ontdek alle geheimen over vet verliezen.

De reden waarom jij er tot op heden nog niet in geslaagd bent om blijvend vet te verliezen is eenvoudig. ZE willen gewoon niet dat jij vet verliest & je gezond en fit voelt.

Benieuwd wat er voor jou verzwegen wordt?

Schrijf je hieronder in met je naam & e-mailadres en ontvang gratis toegang tot ons exclusief ledengedeelte (inclusief dé redenen waarom jij nooit vet verliest + veel véél meer!).

Krijg meer energie