rundvlees | Paleo Dieet

Artikels over rundvlees

Rundvlees en gembersalade

Rundvlees & Gember salade (Recept)

Een heldere, gembervinaigrette/dressing zorgt voor de perfecte balans in deze snelle en eenvoudige salade met rundvlees en knapperige groenten. Een nieuwe kijk op het klassieke gerecht van biefstuk met groenten.

Door het rundvlees en de broccoli in de dressing te bakken ben je er zeker van dat de smaken helemaal inzakken. De smaken worden nog spannender door het af te tossen met de koude salade, plakjes scherpe ui, en knapperige paprika. De verschillende ingrediënten zorgen voor een contrast tussen texturen en temperaturen.

Als je indruk wilt maken op je vrienden met je verfijnde kookkunsten, dan is dit zeker een salade om te overwegen.

Voor het rundvlees in dit recept stel ik entrecote voor, maar je kan gebruiken wat je bij de hand hebt. Je kan zelfs het vlees vervangen door kip, als je iets lichters wilt. Je moet je ook niet verplicht voelen de gemberdressing te gebruiken. Als je een andere hebt die je lekker vindt, kan je die gebruiken.

Voor een lichte lunch is dit een perfecte keuze.

Als je iets wilt wat meer vult, waarom probeer je er niet een soep naast? Guacamole zou ook een lekker en voedzaam bijgerecht zijn, als je in de stemming voor avocado bent.

Het mooie van salades is dat ze met bijna alles gecombineerd kunnen worden om een bevredigende maaltijd te hebben. Zolang je tevreden bent met je maaltijd, is er geen ‘fout’ antwoord!

Verder lezen

Winterse groentesoep met rundvlees

Winterse Groentesoep Met Rundvlees (Recept)

Wortelen en zoete aardappelen zijn de populaire soorten van de wintergroenten, maar koolraap is wat minder geliefd vanwege zijn uitlijk: ze zien er een beetje raar en klonterig uit, zoals een uit de kluiten gewassen paarse radijs.

Maar als je verder kunt kijken dan hun uiterlijk, zijn koolrapen eigenlijk heerlijk en zeer voedzaam – ze staan bekend om hun grote hoeveelheden vitamine C en kalium en hebben ook een behoorlijke hoeveelheid van de verschillende vitamines B.

Deze winterse groentesoep met rundvlees combineert koolraap met de beter bekende wintergroenten en lekkere stukjes rundvlees die samen een heerlijke soep maken.

De bloemkoolrijst verdikt de textuur en geeft je een soort “groente en rijst” soep effect, maar dan zonder de korrels. Als je nog nooit bloemkoolrijst hebt gemaakt, geen paniek, het is heel eenvoudig.

Neem de bloemkoolroosjes en rasp ze op dezelfde manier zoals je kaas of iets anders zou raspen. Je zult een berg bloemkool overhouden met de textuur van rijst, perfect voor het toevoegen aan de soep (of iets anders).

Dit is een heerlijke winterse groentesoep met rundvlees om willekeurige stukjes en restjes van groenten te gebruiken. Een halve aardappel? Doe het er maar in. Blokjes pompoen over? Doe het maar in de pan.

Niet helemaal genoeg van één van de ingrediënten, maar wel van een ander ingrediënt? Geen probleem. Doe het allemaal bij elkaar, kook het en geniet!

Verder lezen

Ontdek alle geheimen over vet verliezen.

De reden waarom jij er tot op heden nog niet in geslaagd bent om blijvend vet te verliezen is eenvoudig. ZE willen gewoon niet dat jij vet verliest & je gezond en fit voelt.

Benieuwd wat er voor jou verzwegen wordt?

Schrijf je hieronder in met je naam & e-mailadres en ontvang gratis toegang tot ons exclusief ledengedeelte (inclusief dé redenen waarom jij nooit vet verliest + veel véél meer!).

Krijg meer energie