periodiek vasten | Paleo Dieet

Artikels over periodiek vasten

Paleo Zonder Eieren, Is Dat Mogelijk?

Wat is Intermittent Fasting

Intermittent fasting (oftewel periodiek vasten; vasten met tussenpozen) bestaat al sinds de tijd dat onze voorouders op de aarde rondwandelden. Ze hadden geen supermarkten, koelkasten, restaurants, magnetrons (microgolfovens) en kruidenierszaken. Niettemin konden ze perioden van hongersnood overkomen. Hoe deden ze dat in godsnaam?

Wel, zeker en vast niet door vijf à zes kleine maaltijden naar binnen te werken. Onze voorouders deden aan intermittent fasting. Natuurlijk deden ze dit niet bewust. En ze hadden ook niet echt de keuze om dit wel of niet te doen. Voedsel moest zorgvuldig bewaard en verdeeld worden over een lange periode. Ze moesten zich aanpassen. Daarom aten ze waarschijnlijk maar twee keer per dag.

Mijn punt is dat onze lichamen ontworpen zijn om perioden van hongersnood aan te kunnen. Dat is waarom ons lichaam overtollige energie opslaat als vet om later te gebruiken. Intermittent fasting bestaat dus al sinds de oorsprong van het menselijk ras. Het is natuurlijk. Het is waarvoor ons lichaam ontworpen is.

Helaas zijn de meeste mensen vandaag de dag niet bekend met het concept van intermittent fasting. Één van de redenen hiervoor is dat de meest ontwikkelde landen beschikken over méér dan genoeg voedsel. De meesten van ons hebben nog nooit échte honger ervaren.

En het help niet om ieder jaar een nieuw dieet te proberen dat je ‘garandeert dat het werkt’. Na heel wat ‘moderne’ diëten uitgeprobeerd te hebben zullen mensen uiteindelijk stoppen met zoeken en opgeven. Ze voelen zich hopeloos.

Maar de waarheid is zelden complex. Vaak is het de meest simpele en natuurlijke benadering die het best werkt. En je kan ze recht houden zonder over al te veel discipline of wilskracht te beschikken.

Intermittent fasting is dus vrij simpel. In dit artikel krijg je een solide introductie. En wie weet? Misschien helpt intermittent fasting je wel om dat koppige vet te verbranden dat je helemaal niet wil! Geïnteresseerd? Lees dan zeker verder!

Verder lezen

Ontdek alle geheimen over vet verliezen.

De reden waarom jij er tot op heden nog niet in geslaagd bent om blijvend vet te verliezen is eenvoudig. ZE willen gewoon niet dat jij vet verliest & je gezond en fit voelt.

Benieuwd wat er voor jou verzwegen wordt?

Schrijf je hieronder in met je naam & e-mailadres en ontvang gratis toegang tot ons exclusief ledengedeelte (inclusief dé redenen waarom jij nooit vet verliest + veel véél meer!).

Krijg meer energie