omega-6 vetzuren | Paleo Dieet

Artikels over omega-6 vetzuren

Omega-3 Vetzuren

Omega-3 Vetzuren: Wat Zijn Het En Heb Je Ze Nodig?

Het verhaal over vetten blijft lastig. In het algemeen zijn verzadigde vetten slecht voor je en onverzadigde vetten goed voor je. Eén van van de onverzadigde vetten zijn Omega-3 vetzuren. Deze vetzuren zitten in vis.

Daarom is het advies twee keer per week vis eten, waarvan minimaal één keer per week vette vis. Het binnenkrijgen van genoeg omega-3 vetzuren, is belangrijk voor je hart en bloedvaten.

Omega-3 vetzuren bestaan uit verschillende soorten vetzuren. Daarvan van Alfa-linoleenzuur (ALA), eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA) de bekendste zijn. De laatste twee zitten in vis. Vissen halen deze stoffen uit algen.

Verder lezen

Omega-9 Vetzuren

Omega-9 Vetzuren: Ook Dit Moet Je Weten

Omega-9 vetzuren zijn samengesteld uit ketens van koolstof, waterstof en zuurstof. De verschillen tussen vetzuren liggen in de moleculen die verschillende gezondheidseffecten tussen vetten produceren.

Onverzadigde vetten zijn bekend onder een andere naam: omega’s.

Er zijn drie soorten omega vetzuren:

  • omega-3
  • omega-6
  • omega-9

Omega-3 en omega-6 vetzuren zijn twee soorten meervoudig onverzadigd vetten.

Ze worden beschouwd als essentiële vetzuren omdat het lichaam ze niet zelf kan produceren. De vetzuren zijn een familie van enkelvoudig onverzadigde vetten waarvan inname belangrijk is om de gezondheid van het lichaam te waarborgen.

Canola-olie en zonnebloemolie zijn uniek hoog in omega-9 vetzuren en daarom belangrijk om in te nemen tijdens een dieet.

Verder lezen

Omega-6 Vetzuren

Omega-6 Vetzuren: Dit Moet Je Erover Weten

Omega-6 vetzuren: we hebben er allemaal wel eens van gehoord. Maar of we nou echt weten wat het precies inhoudt, is vaak nog maar de vraag.

Ik heb regelmatig mensen horen zeggen dat omega-6 niet goed voor je hart is, omdat het een vetzuur is. En alles waar vet in zit is natuurlijk ongezond. Fout.

Omega-6 vetzuren zijn namelijk essentieel voor het lichaam. Maar ook hier geldt: te veel is ook niet goed.

Verder lezen

Ontdek alle geheimen over vet verliezen.

De reden waarom jij er tot op heden nog niet in geslaagd bent om blijvend vet te verliezen is eenvoudig. ZE willen gewoon niet dat jij vet verliest & je gezond en fit voelt.

Benieuwd wat er voor jou verzwegen wordt?

Schrijf je hieronder in met je naam & e-mailadres en ontvang gratis toegang tot ons exclusief ledengedeelte (inclusief dé redenen waarom jij nooit vet verliest + veel véél meer!).

Krijg meer energie