oerdieet | Paleo Dieet

Artikels over oerdieet

Gezond dieet

Paleo Is Een Gezond Dieet. Waarom Zijn We Dat Zo Zeker?

Natuurlijk zijn wij zelf er zeker van dat het Paleo dieet een gezond dieet is. Wij zijn het tenslotte die proberen het Paleo dieet als een gezond dieet aan de man te brengen.

Zoiets doe je alleen wanneer je er zeker van bent dat je product goed is.

Maar waarom zijn wij eigenlijk zo zeker dat het Paleo dieet een gezond dieet is? En is het überhaupt wel een gezond dieet?

Verder lezen

Wat is Paleo

Wat Is Paleo? En Waarom Zou Je Het Volgen?

Wat is Paleo? Paleo is een dieet waarbij we moeten eten zoals ons lichaam het bedoeld heeft.

Tegenwoordig worden er, om het voedsel langer houdbaar te maken, allerlei stoffen aan het voedsel toegevoegd die er eigenlijk niet in thuishoren. Dat is niet goed. Ook de koolhydraten, zouten en suiker die het tegenwoordige voedsel bezit en waarmee we ons vol eten is niet goed voor het lichaam.

Wanneer we op deze manier doorgaan zullen er steeds meer hart- en vaatziekten voorkomen.

We weten echt wel dat bepaalde producten niet goed zijn als we er te veel van eten. Denk hierbij aan chips, koeken en dergelijke. Het zijn echter niet deze producten waar we op moeten letten maar vooral op die producten waar we niet aan denken dat ze slecht zijn.

Ook een oorzaak van de welvaartziekten is dat we in onze huidige maatschappij te veel uit de muur eten.

Verder lezen

Paleo dieet nadelen

Heeft Het Paleo Dieet Nadelen?

In dit artikel gaan we dieper in op de paleo dieet nadelen. Paleo is afgeleid van het Griekse woord: paleolithicum. Het is een dieet dat gebaseerd is op wat onze voorvaderen vroeger aten.

Het dieet wordt ook wel het oerdieet genoemd. De gastro-enteroloog, Walter L. Voegtlin, heeft in 1975 het Paleo dieet ontworpen en een boek hierover geschreven, namelijk: Het Stenen Tijdperk Dieet.

Het dieet bestaat voornamelijk uit vlees, vis, groenten en fruit, en noten.

Zuivel, geraffineerde suikers, granen en bewerkt voedsel worden uit het dieet geweerd.

In dit dieet eet je dus uitsluitend natuurlijke voeding en keer je terug naar de basis. Je kunt dus goed afvallen door deze eetpatroon aan te nemen met de benodigde lichaamsbeweging. Maar heeft het paleo dieet nadelen?

Verder lezen

Ontdek alle geheimen over vet verliezen.

De reden waarom jij er tot op heden nog niet in geslaagd bent om blijvend vet te verliezen is eenvoudig. ZE willen gewoon niet dat jij vet verliest & je gezond en fit voelt.

Benieuwd wat er voor jou verzwegen wordt?

Schrijf je hieronder in met je naam & e-mailadres en ontvang gratis toegang tot ons exclusief ledengedeelte (inclusief dé redenen waarom jij nooit vet verliest + veel véél meer!).

Krijg meer energie