nieren | Paleo Dieet

Artikels over nieren

Bijnieruitputting

Wat Is Bijnieruitputting?

De hormonen Cortisol en Adrenaline bevinden zich in de bijnieren en deze komen in de bloedbaan terecht wanneer men stress ervaart.

Samen stimuleren ze de vecht of vlucht reactie van de mens. Het evolutionaire proces suggereert dat tijdens de 2,5 miljoen jaar van het Paleolithicum er meer acute stress voorkwam dan chronische stress. Hierdoor leerden we om te gaan met stresssituaties die snel oplosbaar waren.

Een typisch voorbeeld hiervan is het oog in oog komen staan met een roofdier. Als reactie op zulke acute stress grijpt de HPA as welke functioneert als de communicatie tussen de hypothalamus en de hypofyse in.

Cortisol en Adrenaline komen hierdoor in de bloedbaan terecht om de ademhaling, hartslag, bloeddruk en bloedsuiker spiegel omhoog te brengen en tegelijkertijd worden alle niet essentiële activiteiten stil gelegd om alles op alles te zetten voor overleving.

Brandstof zoals glucose, vetzuren, aminozuren en ketonen worden bij de spijsvertering, groei, reproductie en immuniteit weggehaald en naar de hersenen en spieren toegestuurd voor een verhoogde mate van alertheid, snelheid en kracht. Als het stressmoment voorbij is dan herstellen de stresshormonen en dan zakken de metabolische systemen terug naar de normale uitgangswaarde.

Verder lezen

Eiwitten slecht voor de nieren

Eiwitten Slecht Voor De Nieren: Waar of Niet Waar?

Vraag je je af of te veel eiwitten slecht voor de nieren zijn? Je hoort het van alle kanten: eet zoveel mogelijk eiwit om gemakkelijker en sneller af te vallen.

Zeker als je pas met het Paleo dieet begonnen bent, dan ligt ook hier de focus sterk op eiwitten. Maar als je zoveel eiwit op een dag eet kunnen je nieren dit dan wel verwerken?

En welke eiwitten zou je precies moeten eten? Hoeveel eiwit is te veel eiwit?

Verder lezen

Ontdek alle geheimen over vet verliezen.

De reden waarom jij er tot op heden nog niet in geslaagd bent om blijvend vet te verliezen is eenvoudig. ZE willen gewoon niet dat jij vet verliest & je gezond en fit voelt.

Benieuwd wat er voor jou verzwegen wordt?

Schrijf je hieronder in met je naam & e-mailadres en ontvang gratis toegang tot ons exclusief ledengedeelte (inclusief dé redenen waarom jij nooit vet verliest + veel véél meer!).

Krijg meer energie